Apple oli valmis ostamaan Teslan – Kauppahinta olisi ylittänyt osakkeen nykyarvon

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 23.5.2019 09:10

Apple oli valmis ostamaan Teslan – Kauppahinta olisi ylittänyt osakkeen nykyarvon Apple on tähyillyt sähköautojen ja itsestään ajavien autojen markkinoille jo usean vuoden ajan, mutta ainakaan vielä tällä saralla yhtiö ei ole tehnyt tutkimustyötä suurempaa päänavausta. Applen on huhuttu olleen kiinnostunut Teslan ostamisesta ja Roth Capital Partnersin analyytikko Craig Irwinin mukaan yhtiöt ovat käyneet keskusteluja.
Tesla painii nyt taloudellisissa ongelmissa, joten analyytikoilla saattaa olla omat motiivinsa nostaa vanhoja keskusteluja uudelleen uutisiin yritysjärjestelyhuhujen vauhdittaamiseksi. Irwinin mukaan Apple olisi käynyt keskusteluja Teslan ostamisesta vuonna 2013 ja tuolloin Apple olisi ollut valmis maksamaan kehittyvästä sähköautoyhtiöstä 240 dollaria osakkeelta, jolla viimeksi on käyty kauppaa noin 205 dollarin hintaan. Parhaimmillaan Teslan osakkeen arvo on ollut noin 380 dollaria, jolloin perustaja Elon Musk kertoi aikeistaan ostaa Tesla pois pörssistä.

Irwin ei ole varma kuinka virallisia ostokeskustelut olivat – eli oliko kyse enemmän tunnusteluista vai käytiinkö asiasta kirjallisempaa neuvottelua. SF Chronicle uutisoi jo vuonna 2014 Applen yrityskaupoista vastaavan johtajan, Adrian Perican, käyneen keskusteluita Teslan kanssa. Vuonna 2013 käytiin jo huhuja Applen aikeista osaa Tesla.Elon Musk kävi ilmeisesti keskusteluja myös Googlen kanssa vuoden 2013 alussa. Keskusteluiden taustalla oli ilmeisesti Teslan heikentynyt talous.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Trump uhkaa sulkea koko sosiaalisen median – Kimpaantui Twitterille faktanapista Trump uhkaa sulkea koko sosiaalisen median – Kimpaantui Twitterille faktanapista (28.5.2020 06:12)
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on hyökännyt voimakkasti sosiaalista mediaa vastaan, vaikka hän on omassa politiikassaan hyödyntänyt sitä varsin paljon. Sosiaalinen media on tarjonnut ....
1 kommentti
Halvimmat SSD-levyt juuri nyt: Huipputarjouksena teran levy 91 eurolla, 120GB 22e, 480GB 62e, ... Halvimmat SSD-levyt juuri nyt: Huipputarjouksena teran levy 91 eurolla, 120GB 22e, 480GB 62e, ... (27.5.2020 18:30)
Hintakatsauksemme Suomen SSD-levyjen hintoihin on jälleen täällä. Eri kokoluokista olemme kaivaneet esille kaikkein edullisimmat SSD-levyt mitä Suomessa myynnissä on.
1 kommentti
Lenovo esitteli kaksi 2-in-1-kannettavaa: Yoga Duet 7i ja IdeaPad Duet 3i Lenovo esitteli kaksi 2-in-1-kannettavaa: Yoga Duet 7i ja IdeaPad Duet 3i (27.5.2020 18:26)
Lenovo on julkaissut kaksi 2-in-1 -kannettavaa tietokonetta, jotka pyörittävät Windows 10 -käyttöjärjestelmää ja tukevat LTE-yhteyksiä. Yoga Duet 7i on varustettu 13-tuumaisella IPS 2K -kosketusnäytöllä ....
OnePlus paljasti: Tulossa on jälleen edullisia puhelimia OnePlus paljasti: Tulossa on jälleen edullisia puhelimia (27.5.2020 17:13)
OnePlus nousi kansan tietoisuuteen vuonna 2014 aggressiivisella mainoskampanjalla, jossa se puhui lippulaivantappajasta, jonka hinta on vain murto-osa huippuvalmistajien laitteesta. OnePlus ....
OnePlus julkaisi OnePlus 5 ja 5T -puhelimille ison OxygenOS 10 -päivityksen OnePlus julkaisi OnePlus 5 ja 5T -puhelimille ison OxygenOS 10 -päivityksen (27.5.2020 16:57)
OnePlus tunnetaan erityisesti laadukkaista ja kohtuuhintaisista älypuhelimista, mutta samalla yhtiö on profiloitunut ohjelmistopäivitysten rintamalla tuomalla älypuhelimiinsa päivityksiä takuuvarmasti ....

Uutisarkisto