Pelaajille: testissä kovaan käyttöön suunnitellut Turtle Beach Elite Atlas -kuulokkeet

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 18.5.2019 12:38

Pelaajille: testissä kovaan käyttöön suunnitellut Turtle Beach Elite Atlas -kuulokkeet Keväällä 2019 Roccatin ostanut pelilaitevalmistaja Turtle Beachin viimeisin lippulaivamalli kuulokerintamalla on Elite Atlas: ensisijaisesti PC:lle, mutta myös konsoleille ja mobiililaitteisiin sopiva headset, joka on markkinointimateriaalien mukaan suunniteltu yhdessä pro-pelaajien kanssa.

Tekniset tiedot


Elementtien koko: 50 mm
Taajuusvaste: 12 Hz - 20 kHz
Liitännät: 3,5 mm, vaihtoehtoina sekä yhdistetty audio ja mikrofoni että erilliset päät
Mikrofoni: irrotettava


Elite Atlas -kuulokkeet ovat varsin muhkeat ja suuret. Korvien ympärille tulee runsaasti pehmustetta, mikä auttaa istuvuuden kanssa. Kuulokkeet eivät ole keveimmästä päästä, mutta eivät myöskään superpainavat, ja ne ovat kyllä mukavat pidemmissäkin sessioissa. Pehmusteissa on Turtle Beachin tavaramerkiksi muodostunut Prospecs™ Glasses Relief System, eli pehmuste on yhdestä kohtaa matalampi, minkä pitäisi helpottaa silmälaseja käyttäviä. Koloa ei näe, mutta sen tuntee kun pehmustetta käy läpi sormella. Itselläni on lasit, mutta en ole kärsinyt niistä oikein minkään kuulokkeiden kanssa, joten vaikutusta on vaikea arvioida. Ei kolosista varmaan haittaa ole.

Muhkeat korvapehmusteet ovat irrotettavat ja näin ollen myös tarvittaessa vaihdettavat. Päätä vasten tuleva pinta on kangasta, ja pehmusteiden laidat nahkaa.


Erikoisuutena molempien kuulokkeiden päätylevyt ovat kiinni magneeteilla ja vaihdettavissa erilaisiin kuoseihin. Rahtusen suolaisella 20 euron hinnalla voi itselleen ostaa vaikkapa Astralis-joukkueen logolla varustetut päätylevyt. Ominaisuus on turhahko, mutta tuo kivaa pientä personoitavuutta kuulokkeisiin, joista ei löydy esimerkiksi nykyään suosittua RGB-valaistusta.

Kuulokkeiden sanka on jykevä ja kaksiosainen. Päällä oleva kaari on metallia ja päälakea vasten lepäävä joustava osa alta kangasta ja päältä nahkaa. Kuulokkeiden säätö tapahtuu perinteiseen tapaan sankaa "venyttämällä", mutta säätövaraa on melko vähän. Säädössä on selvät portaat ja valittu asento pysyy paikallaan hyvin.


Kuulokkeisiin kiinnitettävä punottu johto, jossa on keskellä muovinen volumekontrolli ja mikrofonin vaimennuskytkin, on noin metrin mittainen. Tämän perään voi halutessaan liittää parimetrisen jatkopalan, jonka urospää on jaettu kahteen liittimeen. Piuhaa on siis riittämiin. Volumerulla läpäisee pienen muovipalasen niin, että sitä voi säätää kummaltakin puolelta. Tämä oli ainakin itselle miinus, sillä oli vaikeampi katsomatta tai kokeilematta sanoa, mihin suuntaan rullaa pitäisi pyörittää. Mute-kytkin on selkeä. Tämä ohjainpalikka lienee kuulokkeiden halvimmalta tuntuva osa.

Mikrofoni on irrotettavaa sorttia. Se on varreltaan jäykähkö, mutta pysyy paikallaan kun sen on saanut aseteltua.


Ääneltään se peittoaa halvimmat mikrofonit, mutta jättää tietysti toivomisen varaa esimerkiksi pöytämikrofoneihin verrattuna. Pelin aikaisissa äänipuheluissa, mihin se ensisijaisesti on tarkoitettu, ajaa mikrofoni asiansa loistavasti. Sanottakoon kuitenkin, että omassa setupissani oli vaikeuksia löytää oikeat säädöt niin, että mikistä sai suhinat pois. Todella sinnikkäästi kuului kaikenmaailman hälyääniä aina puhuessa – ongelma, jota ei ole pitkään aikaan esiintynyt muilla testattavilla laitteilla.

Turtle Beach Elite Atlas -kuulokkeet ovat yllätyksettömät, mutta hintaansa nähden kyllä kilpailukykyiset. Äänenlaatu on kohdallaan, mutta ei mitenkään mullistava, mikrofoni on ok mutta ei ilman ongelmiaan, ja ulkoinen laatutuntuma on pääosin hyvä, mutta ei tarjoa luksusta tai mitään mitä kavereiden kannattaisi kadehtia. Johdossa oleva säätöpalikka on halvan tuntuinen. Kuulokkeet ovat mukavat päässä massiivisten pehmusteiden ansiosta ja pidemmänkin pelisession jälkeen korvat voivat hyvin. Melkoisen vähän huonoja puolia, mutta ei oikeastaan mitään sellaista, miksi pitäisi ostaa juuri nämä kuulokkeet verrattuna muihin saman hintaisiin. Lisäksi kuulokkeiden saatavuus Suomessa näyttää olevan varsin huono. Jos headsetin jostain itselleen saa kaivettua, niin vajaan satasen verran voi odottaa köyhtyvänsä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....
Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä (25.6.2019 05:43)
Tämän vuoden puheenaiheisiin on kuulunut Applen toiminta sovellusmarkkinoilla. Yhtiöllä on tiukka ote omaan ekosysteemiin, sillä se kehittää niin puhelimet, niiden ohjelmistot kuin puhelimien ....
Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista (24.6.2019 20:18)
Kesän alet alkoivat toden teolla tällä viikolla. Tähän listaan on poimittu eri verkkokauppojen parhaat tarjoukset. Kuten arvata saattaa, tarjouksia löytyy puhelimista, tietokoneista, televisioista ....
Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita (24.6.2019 19:49)
Samsungin SmartThings on ollut yksi älykotilaitteiden edelläkävijäbrändeistä. Yhtiön brändin alle on rakennettu liki kaikenkattava kokonaisuus, johon kuuluu niin hubiratkaisut, valot, kamerat ja sensorit. ....

Uutisarkisto