Microsoft laajenee sähköiseen äänestämiseen – Alustaa kokeillaan jo ensi vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.5.2019 08:42

Microsoft laajenee sähköiseen äänestämiseen – Alustaa kokeillaan jo ensi vuonna Kaikesta digipöhinästä huolimatta äänestäminen on pysynyt useimmissa maissa vanhanaikaisessa muodossa. Sähköisiä äänestysjärjestelmiä on kokeiltu Suomessakin, mutta eri syistä ne ovat jääneet vain kokeiluiksi. Microsoftilla kuitenkin nähdään tarvetta uusille äänestysalustoille.
Build 2019 -kehittäjätapahtumassa Microsoft nimittäin esitteli ElectionGuard-nimisen äänestystietojärjestelmän, jonka luvataan toimivan turvallisesti ja läpinäkyvästi. ElectionGuard tulee saataville jo tänä kesänä ja sitä on tarkoitus pilotoida Yhdysvalloissa vuoden 2020 äänestyksissä.

ElectionGuard ei ole kokonaisvaltainen sähköinen äänestysjärjestelmä, vaan se on ohjelmistoalusta, joka käsittelee äänestyslaitteiden antamaa tietoa. Avoimen lähdekoodin ansiosta järjestelmän toiminta on läpinäkyvä ja altistettu ulkopuoliselle kritiikille. Käyttöönotto on myös yksinkertaista, koska se on yhteensopiva nykyisten äänestyslaitteiden kanssa.Microsoftin ElectionGuard myös antaa äänestäjälle tracking-koodin, jonka avulla hän voi seurata postipaketin tavoin oman äänen kulkeutumista byrokratian rattaissa.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Star Wars -sarja Mandalorian nousee vuoden eniten laittomia latauksia keränneeksi sarjaksi? Star Wars -sarja Mandalorian nousee vuoden eniten laittomia latauksia keränneeksi sarjaksi? (22.11.2019 13:13)
Star Wars -sarja Mandalorian on saatavilla ainoastaan Disney+ -palvelusta - ja Disney+ -palvelua ei saa kuin muutamaan maahan. Joten piratismi rehottaa.
Tesla paljasti himoitun Cybertruckin - Katso videolta miten esitys meni pieleen Tesla paljasti himoitun Cybertruckin - Katso videolta miten esitys meni pieleen (22.11.2019 10:10)
Tesla on paljastanut viime keväästä lähtien hypetetyn lava-auton. Toimitusjohtaja Elon Muskin lupausten mukaisesti pick up -auto noudattaa melko futuristista tyyliä -- joku voisi jopa sanoa, ....
Trump pyysi Applea osallistumaan 5G-verkkojen rakentamiseen – Applella ei ole kuitenkaan lainkaan omaa verkkoa Trump pyysi Applea osallistumaan 5G-verkkojen rakentamiseen – Applella ei ole kuitenkaan lainkaan omaa verkkoa (22.11.2019 06:20)
Trumpin vierailu Applen Mac Pro -tehtaalla Teksasissa on poikinut muutamia sammakoita Yhdysvaltojen presidentin suusta. Ensin hän kertoi avanneensa vierailullaan tehtaan, vaikka se on ollut ....
Apple sai tarpeekseen bugeista – Käyttää iOS 14:n kohdalla uutta toimintamallia Apple sai tarpeekseen bugeista – Käyttää iOS 14:n kohdalla uutta toimintamallia (22.11.2019 05:59)
Kulunut syksy ei ollut Applen ohjelmistokehittäjille kovin hyvä, sillä iOS 13 -käyttöjärjestelmää riivasivat suuri määrä erilaisia bugeja. Käyttöjärjestelmä julkaistiin selkeästi keskeneräisenä, ....
Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa (21.11.2019 11:19)
iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti tai pelkästään Roomba e5 -pölynimurirobotti julkaistiin Roomban toimesta vuonna 2018. Tämän kyseisen mallin suositushinta on sellainen 400 euroa, mutta ....

Uutisarkisto