Google Assistant saa huiman suorituskykyparannuksen – Jopa 10-kertaisesti nopeampi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.5.2019 21:52

Google Assistant saa huiman suorituskykyparannuksen – Jopa 10-kertaisesti nopeampi Google I/O:n yksi suurimmista uutisista ei liittynyt varsinaisesti Androidiin tai edes uusiin Pixel 3a -puhelinmalleihin, vaan Google Assistant -avustajaan. Internetjätti on nimittäin onnistunut tehostamaan avustajan suorituskyvyn uudelle tasolle.
Google mukaan aiemmin jopa 100 gigatavun edestä tilaa vievät palvelinpohjaiset mallit on onnistuttu kutistamaan uuden teknisen läpimurron ansiosta jopa alle gigatavuun. Useimmissa erityissovelluskohteissa mallit on saatu kutistettua niin pieneen tilaan, että esimerkiksi puhetunnistus ja niihin nojaavat operaatiot voidaan tehdä kokonaan offline-tilassa, joten kaikki operaatiot tapahtuvat puhelimissa eivätkä vaadi lainkaan palvelimien analysointiapua.

I/O-tapahtumassa esitelty offline-tilassa toimivat Google Assistant kykenee ymmärtämään pitempään jatkuvaa keskustelua sekä kykenee tekemään perustason suoritteet manuaalista näpyttelyä nopeammin. Uuden sukupolven Google Assistantin sanotaan olevan jopa 10 kertaa nopeampi kuin aiempi versio. Lisäksi avustaja kykenee tekemään toimintoja kesken tekstin selostamisen: jos sanelet sähköpostia, voit kesken kaiken määrittää viestin aiheen ja jatkaa sanelua eteenpäin.Uuden sukupolven Google Assistant on tulossa uusiin Pixel-puhelimiin vielä tämän vuoden aikana.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna (6.12.2019 16:51)
YouTuben viime vuonna julkaisema Rewind-muistelovideo ei ollut nettikansan mieleen, sillä siitä tuli palveluin vihatuin (dislike) video. Tähän päivään mennessä videolle on annettu 17 miljoonaa ....
Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen (6.12.2019 16:00)
Puolijohdejätti Qualcomm ja Pokemon Go -pelistä parhaiten tunnettu Niantic Labs kehittävät yhdessä uuteen Snapdragon XR2 -alustaan perustuvia AR-laseja. Kehitteillä olevat AR-lasit eivät ....
Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) (6.12.2019 15:31)
Black Friday oli ja meni. Black Friday -tarjousjuhlan aikana nähtiin paljon tarjouksia kuulokkeiden kohdalla. Tarjouksessa olivat esimerkiksi Sennheiser HD 598 Cs, Sony WF-1000XM3 ja Sony WH-1000XM3 ....
Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera (6.12.2019 12:01)
Motorolan One -sarja sai taas uuden lisäyksen, sillä yritys julkisti Motorola One Hyper -puhelimen. Motorola on tänä vuonna tuonut markkinoille muun muassa Motorola One Macron, Motorola One ....
Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera (6.12.2019 11:05)
Samsungin komponenttikehityksestä on kuultu kamerasensoriuutisia muutamaan otteeseen tämän vuoden aikana. Yhtiö on kertonut kehittäneensä niin 64 kuin peräti 108 megapikselin kennot älypuhelimiin. ....

Uutisarkisto