AfterDawn: IT-alan uutiset

Google Assistant saa huiman suorituskykyparannuksen – Jopa 10-kertaisesti nopeampi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.5.2019 21:52

Google Assistant saa huiman suorituskykyparannuksen – Jopa 10-kertaisesti nopeampi Google I/O:n yksi suurimmista uutisista ei liittynyt varsinaisesti Androidiin tai edes uusiin Pixel 3a -puhelinmalleihin, vaan Google Assistant -avustajaan. Internetjätti on nimittäin onnistunut tehostamaan avustajan suorituskyvyn uudelle tasolle.
Google mukaan aiemmin jopa 100 gigatavun edestä tilaa vievät palvelinpohjaiset mallit on onnistuttu kutistamaan uuden teknisen läpimurron ansiosta jopa alle gigatavuun. Useimmissa erityissovelluskohteissa mallit on saatu kutistettua niin pieneen tilaan, että esimerkiksi puhetunnistus ja niihin nojaavat operaatiot voidaan tehdä kokonaan offline-tilassa, joten kaikki operaatiot tapahtuvat puhelimissa eivätkä vaadi lainkaan palvelimien analysointiapua.

I/O-tapahtumassa esitelty offline-tilassa toimivat Google Assistant kykenee ymmärtämään pitempään jatkuvaa keskustelua sekä kykenee tekemään perustason suoritteet manuaalista näpyttelyä nopeammin. Uuden sukupolven Google Assistantin sanotaan olevan jopa 10 kertaa nopeampi kuin aiempi versio. Lisäksi avustaja kykenee tekemään toimintoja kesken tekstin selostamisen: jos sanelet sähköpostia, voit kesken kaiken määrittää viestin aiheen ja jatkaa sanelua eteenpäin.
Uuden sukupolven Google Assistant on tulossa uusiin Pixel-puhelimiin vielä tämän vuoden aikana.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto