Digitoday: Hedman Partners kiemurtelee tietoluovutuspyynnön kanssa – Vei asian KHO:hon

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.5.2019 14:23 Kommentteja (3)

Digitoday: Hedman Partners kiemurtelee tietoluovutuspyynnön kanssa – Vei asian KHO:hon Piratismikirjeiden tehtailijana kunnostautunut asianajotoimisto Hedman Partners on hakenut valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta tapauksessa, jossa piratismikirjeen saanut henkilö vaatii itselleen tietoja, jotka hänestä on tallennettu. Hän on saanut pyynnöstä vain osittaiset tiedot. Asiasta uutisoi Digitoday.
Hedman Partners suostui vain osittaiseen tietoluovutukseen, koska täysi tietoluovutus voisi aiheuttaa haittaa asianajotoimiston liikesuhteiden luottamukselle. Tietoluovutuspyynnön tehnyt Ritva Puolakka ei tyytynyt perusteluihin, vaan valitti asiasta tietosuojavaltuutetulle. Hedman Partners vei vuorostaan asian Helsingin hallinto-oikeuteen, joka asettui Puolakan kannalle. Nyt asiaan yritetään hakea muutosta korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Ritva Puolakka sai vuonna 2016 piratismikirjeen, jossa hänen väitettiin levittäneen A Walk Among Tombstones -sarjaa ja Taken 3 -elokuvaa vertaisverkossa. Asian sovittelemiseksi Hedman Partners pyysi 800 euron korvausta. Kirjeiden vastaanottamisen jälkeen Puolakka vaati Hedman Partnersia luovuttamaan tiedot, joita asianajotoimisto on kerännyt hänestä.

Hedman Partners ei suostu toimittamaan tietoja myöskään syyttömyyskorttiin vedoten: jos Puolakka ei olekaan syyllinen, ovat tiedot silloin jonkun muun, eikä asianajotoimisto voi luovuttaa hänelle muiden tietoja.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

17.5.2019 21:25

Jos Hedman partners väittää näin: "väitettiin levittäneen A Walk Among Tombstones -sarjaa ja Taken 3 -elokuvaa vertaisverkossa. Asian sovittelemiseksi Hedman Partners pyysi 800 euron korvausta." Eikö silloin korvauksen peruste ole se, että Puolakka on syyllinen... ja jos Puolakka ei olekaan syyllinen, niin miksi hänelle on se kirje silloin lähetetty ?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.5.2019 @ 21:26

28.5.2019 08:30

Loiset yrittää luistaa noudattamasta lakia.

38.5.2019 21:27

Todisteet eli ne tiedot johon vaatimukset perustuvat ovat todellakin tarpeen tai muutoin kyseessä on rikollinen laiton uhkailu ja kiristäminen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2019 @ 21:28

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....
Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä (25.6.2019 05:43)
Tämän vuoden puheenaiheisiin on kuulunut Applen toiminta sovellusmarkkinoilla. Yhtiöllä on tiukka ote omaan ekosysteemiin, sillä se kehittää niin puhelimet, niiden ohjelmistot kuin puhelimien ....
Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista (24.6.2019 20:18)
Kesän alet alkoivat toden teolla tällä viikolla. Tähän listaan on poimittu eri verkkokauppojen parhaat tarjoukset. Kuten arvata saattaa, tarjouksia löytyy puhelimista, tietokoneista, televisioista ....
Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita (24.6.2019 19:49)
Samsungin SmartThings on ollut yksi älykotilaitteiden edelläkävijäbrändeistä. Yhtiön brändin alle on rakennettu liki kaikenkattava kokonaisuus, johon kuuluu niin hubiratkaisut, valot, kamerat ja sensorit. ....

Uutisarkisto