Microsoft paljasti lisää tietoja uudistettuun Edgeen – Luvassa IE Mode

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 6.5.2019 18:59

Microsoft paljasti lisää tietoja uudistettuun Edgeen – Luvassa IE Mode Viime vuoden lopulla Microsoft pudotti todellisen uutispommin ilmoittamalla aikeistaan lopettaa Edge-verkkoselaimen kehityksen nykyisessä muodossa. Ohjelmistojätti aikoo säilyttää Edgen nimen selaimessaan, mutta sen taustalla oleva tekniikka päivitetään Chromium-pohjaiseksi laajemman yhteensopivuuden takaamiseksi.
Aiemmin keväällä Microsoft toi Chromium-pohjaisen Edgen beta-version ladattavaksi ja nyt Build-kehittäjätapahtumassa Microsoft kertoi lisäävänsä uuteen selaimeensa erillisen IE-tilan, jonka avulla verkkosivun voi ladata selaimessa käyttäen hyväksi Internet Explorerin selainmoottoria.

Ajatuksena on käytännössä se, että kaikkien uudistusten ja muutosten jälkeenkin selaimella voitaisiin käyttää vanhojen teknologioiden varaan rakennettuja nettisivuja.

Uusi tila on kuitenkin suunniteltu ainoastaan yrityskäyttäjien käyttöön, sillä heidän sisäverkoissaan saattaa olla hyvinkin vanhoja verkkosivuja tai -palveluita, joiden käyttö vaatii Internet Explorerin käyttöä. Uuteen Edge-selaimeen on tulossa myös mainostrackereiden toiminnan estäviä mekanismeja. Lisäksi uuden Collections-toiminnon avulla käyttäjä voi luoda nopeasti laajoja muistiinpanoja nettiselailun kohteista ja tallentaa tiedot OneDriveen.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple on valmis ostamaan podcasteja itselleen – Ei tee niillä lainkaan rahaa Apple on valmis ostamaan podcasteja itselleen – Ei tee niillä lainkaan rahaa (17.7.2019 05:56)
Spotify on onnistunut murtautumaan kiusallisen hyvin Applen aiemmin dominoimalle digitaalisen musiikin jakelun markkinoille. Musiikin lisäksi Spotify on päässyt nakertamaan Applen asemaa podcast-lähetyksissä. ....
Helsingin kaupunkipyörät löytyvät nyt suoraan Google Mapsista Helsingin kaupunkipyörät löytyvät nyt suoraan Google Mapsista (17.7.2019 05:41)
Kupunkipyörät ovat suosittuja matkustustapoja suurimmissa kaupungeissa, joissa autoja on niin paljon, että pyörällä lyhyet matkat taittuvat selvästi nopeammin kuin vaikkapa autolla. Pyörien ....
EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan (16.7.2019 18:52)
Keväällä norjalainen Telenor ilmoitti ostavansa osake-enemmistön suomalaisesta teleoperaattori DNA:sta. Telenor osti 54 prosentin osuuden yhtiöstä suurimmilta omistajilta, Finda Telecomsilta ....
Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: "Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno" (16.7.2019 18:06)
Sony on tänään julkistanut uuden Alpha-sarjan kameran, joka tarjoaa maailman ensimmäisenä kamerana 35 mm full-frame-kennon peräti 61 megapikselin resoluutiolla ja taustavalaistuksella. Sony ....
Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle (16.7.2019 17:52)
Intel on esitellyt tänään kahdeksasta miljoonasta neuronista koostuvan Pohoiki Beach -neurolaskentapiirin, jonka suunnittelun lähtökohdaksi on otettu ihmisen aivojen toiminnan simulointi. Neuromorfisen ....

Uutisarkisto