AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft julkaisee Windows Terminalin – Moderni komentokehote tukee emojeitakin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 6.5.2019 20:15

Microsoft julkaisee Windows Terminalin – Moderni komentokehote tukee emojeitakin

Äkkiseltään voisi ajatella, että komentoriviohjelmien kehityksessä ei ole tarvetta pahemmin uudistuksille, mutta Microsoft on kuitenkin julkaisemassa täysin uuden sellaisen. Uuden monipuolisen ja monikäyttöisen Windows Terminalin avulla tehokäyttäjät pääsevät näpräilemään PowerShell-, Cmd- ja Windows Subsystem for Linux -ympäristöissä (WSL).
Ulkoasultaan Windows Terminal ei välttämättä näytä eroavan paljoakaan PoweShellistä tai Cmd:stä, mutta se on harhaa. Terminal on huomattavan muokattava, se tukee esimerkiksi välilehtiä, teemoja, oikopolkuja sekä GPU-kiihdytteistä tekstirenderöintiä ja emojeita.

Windows Terminal tulee saataville kesäkuun puolivälissä Windows 10:lle.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto