Häiritseekö Googlen seuranta? Näin kiellät sitä seuraamasta missä liikut

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 6.5.2019 12:12

Häiritseekö Googlen seuranta? Näin kiellät sitä seuraamasta missä liikut Googlen palveluilla on yli miljardi käyttäjää joka kuukausi ja yhtiön lonkerot ulottuvat aina ihmisten taskuihin asti Android-käyttöjärjestelmän sekä niihin asennettujen sovellusten ansiosta. Google esimerkiksi seuraa sinun päivittäisiä liikkeitä palveluidensa kautta.
Mikäli et pidä ajatuksesta, että joku ulkopuolinen seuraa sinun päivittäisiä liikkeitä ja tallentaa niistä historiaan, niin voit estää Googlea tekemästä näin melko nopealla asetusmuutoksella. Alkuun pääset menemällä Googlen Privacy Checkup -verkkosivulle.

Ensimmäisen otsikon (Personalize your Google experience) alta löydät kohdan Location History. Asetuskuvauksen lopusta löydät linkin Manage Location History, josta näet kartta- ja aikajanamuodossa missä olet milloinkin Googlen keräämien tietojen mukaan ollut. Näytön alareunassa lukee uudelleen Hallinnoi sijaintihistoriaa, jonka kautta pääset sivulle, jonka liukukytkintä painiketta voit joko ottaa sijaintihistorian pois päältä tai kytkeä sen uudelleen päälle.

Tämä muutos ei yksistään vielä riitä, sillä seurannan estämiseksi sinun tulee estää web- ja sovellusseuranta. Tämä onnistuu klikkaamalla tätä linkkiä ja kytkemällä liukukytkin pois päältä kohdasta Web & App Activity.

Enää Googlella ei ole lupaa seurata sinun liikkeitäsi. Huomaa kuitenkin, että jotkin sijaintihistoriaa hyödyntävät palvelut eivät välttämättä toimi kuten ennen. Esimerkiksi ruuhkatiedot hyödyntävät sijaintihistoriaa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple on valmis ostamaan podcasteja itselleen – Ei tee niillä lainkaan rahaa Apple on valmis ostamaan podcasteja itselleen – Ei tee niillä lainkaan rahaa (17.7.2019 05:56)
Spotify on onnistunut murtautumaan kiusallisen hyvin Applen aiemmin dominoimalle digitaalisen musiikin jakelun markkinoille. Musiikin lisäksi Spotify on päässyt nakertamaan Applen asemaa podcast-lähetyksissä. ....
Helsingin kaupunkipyörät löytyvät nyt suoraan Google Mapsista Helsingin kaupunkipyörät löytyvät nyt suoraan Google Mapsista (17.7.2019 05:41)
Kupunkipyörät ovat suosittuja matkustustapoja suurimmissa kaupungeissa, joissa autoja on niin paljon, että pyörällä lyhyet matkat taittuvat selvästi nopeammin kuin vaikkapa autolla. Pyörien ....
EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan (16.7.2019 18:52)
Keväällä norjalainen Telenor ilmoitti ostavansa osake-enemmistön suomalaisesta teleoperaattori DNA:sta. Telenor osti 54 prosentin osuuden yhtiöstä suurimmilta omistajilta, Finda Telecomsilta ....
Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: "Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno" (16.7.2019 18:06)
Sony on tänään julkistanut uuden Alpha-sarjan kameran, joka tarjoaa maailman ensimmäisenä kamerana 35 mm full-frame-kennon peräti 61 megapikselin resoluutiolla ja taustavalaistuksella. Sony ....
Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle (16.7.2019 17:52)
Intel on esitellyt tänään kahdeksasta miljoonasta neuronista koostuvan Pohoiki Beach -neurolaskentapiirin, jonka suunnittelun lähtökohdaksi on otettu ihmisen aivojen toiminnan simulointi. Neuromorfisen ....

Uutisarkisto