AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefoxin laajennokset lakkasivat toimimasta – Saat ne toimimaan lataamalla tämän version

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 6.5.2019 09:56 Kommentteja (1)

Firefoxin laajennokset lakkasivat toimimasta – Saat ne toimimaan lataamalla tämän version Mozilla havahtui viikonloppuna laajaan ongelmaan, jonka takia Firefox-selaimen laajennokset eivät suostuneet toimimaan. Pian selvisi, että ongelman taustalla on vanhentunut tietoturvasertifikaatti, jonka voimassa oloon laajennokset nojaavat.
Kun tietoturvasertifikaati ei ollut voimassa, ei siihen nojaavilla laajennoksillakaan ollut lupaa toimia. Firefoxin käyttäjät joutuivat viikonloppuna käyttämään selaimiaan perusasetuksilla, elleivät he sitten turvautuneet esitettyihin kiertotapoihin, joilla sertifikaattien allekirjoituksen sai ohitettua. Sertifikaattien vanheneminen on aina nolo kömmähdys, sillä itseään kunnioittavan ohjelmistotalon pitäisi kyetä uusimaan ne ajallaan.

Vika on kuitenkin jo korjattu Firefoxin versiossa 66.0.4, jonka voit ladata Download.fi-verkkopalvelusta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

16.5.2019 16:41

Perjantai-lauantai yönä sain ensimmäiset viestit kyseisestä ongelmasta.
Sunnuntaina saatiin hotfix, jonka pystyi lisäämään selaimen asetuksista.
Nyt maanantaina saatiin korjattu selainversio ladattavaksi (ja selainpäivityksenä jakoon).

Olihan siitä haittaa, mutta hyvä että sai näinkin nopeasti korjattua.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2019 @ 16:43

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto