AfterDawn: IT-alan uutiset

Putin allekirjoitti Runet-lain – Venäjä valmistautuu omaan sisäiseen Internetiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 4.5.2019 08:25 Kommentteja (2)

Putin allekirjoitti Runet-lain – Venäjä valmistautuu omaan sisäiseen Internetiin

Venäjän hallinnossa valmisteltu niin sanottu Runet-laki on saanut presidentti Vladimir Putinin allekirjoituksen, minkä ansiosta maa voi halutessaan irtaantua kokonaan maailmanlaajuisesta Internetistä. Irtaantumisen jälkeen Venäjällä voidaan käyttää maan sisäistä verkkoa.
Laki tulee voimaan tämän vuoden marraskuussa ja teleoperaattorit on velvoitettu noudattamaan sitä vuoteen 2021 asti ulottuvan siirtymäajan jälkeen. Venäjällä testattiin vuoden alussa irrottautumista muusta Internetistä.

Lain tavoitteena on varmistaa Venäjän verkkopalveluiden toimintakyky poikkeustilanteissa. Tällainen poikkeustilanne voisi olla esimerkiksi se, että jokin ulkovalta estää Venäjän pääsyn Internetiin. Tavoitteen toteuttamisen edellytyksenä on, että Venäjä rakentaa oman DNS-järjestelmän ja pakottaa operaattorit käyttämään sitä. Lisäksi operaattoreiden on asennettava verkkoihinsa viestintäviraston laitteistot, joilla virasto voi ohjata liikennettä poikkeustilanteissa.
AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

15.5.2019 00:34

Onkohan Kiinalla vastaavaa, tai suunnitelmissa?

26.5.2019 12:56

Vihollinen kyllä osaa hyökätä maan sisältä käsin verkkoon joten Putinin "perustelut" ovat höpöhöpöä.

Tosin syyttömien kansalaisten massavalvontaa ja massakontrollia laki edistää merkittävästi.


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto