Suomen tulli nappasi Silkkitie-takavarikossa sen koko sisällön

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 3.5.2019 09:44

Suomen tulli nappasi Silkkitie-takavarikossa sen koko sisällön Suomen tulli on kertonut takavarikoineensa Tor-verkossa toimineen Silkkitie (Valhalla) -kauppapaikan verkkopalvelimen ja sen sisällön kokonaisuudessaan. Takavarikon mahdollistamiseksi tulli on tehnyt myös yhteistyötä ulkomaalaisten viranomaisten kanssa.
Tullin mukaan se takavarikoi vuonna 2013 toimintansa käynnistäneen Silkkitien verkkopalvelimen jo aiemmin tänä vuonna, mutta esitutkinnassa selvisi, että tulli on saanut käsiinsä samalla myös merkittävän määrän bitcoin-virtuaalivaluuttaa. Takavarikoidun virtuaalivaluutan euromääräistä arvoa ei kerrottu julkisuuteen. Asiakokonaisuuden esitutkinta on tullin mukaan vielä kesken, eikä asiasta aiota vielä tässä vaiheessa tiedotta enempää.

Silkkitienä ja Valhallana tunnetun kauppapaikan kautta on myyty kansainvälisesti arvioiden mukaan merkittäviä määriä huumausaineita ja muuta laitonta tavaraa. Silkkitien kautta harjoitettu laiton kauppa on johtanut suureen määrään rikostutkintoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tullin mukaan Silkkitien lopettamisen myötä huumausaineiden kauppa on siirtynyt muihin verkkopalveluihin, kuten Wll Street Markettiin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille (27.3.2020 18:14)
Yksi viime vuoden mielenkiintoisimmista puhelimista on viimeinkin saamassa päivityksen Android 10 -käyttöjärjestelmään. Kyseessä on tietenkin taittuvalla näytöllä toimiva Galaxy Fold. Päivityksen ....
SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen (27.3.2020 17:08)
Musiikin levitykseen ja suoratoistoon keskittyvä internet-palvelu SoundCloud on tuonut maksullisen Go+ -tilauksen Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Go+ tilaus mahdollistaa yli 200 miljoonan ....
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna (27.3.2020 14:04)
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna rajatussa määrässä laitteita. Palvelua voi käyttää Samsungin ja LG:n vuosien 2018 ja 2019 malleissa sekä Sonyn omalla käyttöjärjestelmällä toimivissa ....
Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa (27.3.2020 11:48)
Huawei on avannut Huawei Music -suoratoistopalvelun Suomessa. Palvelun hinta on 9,99 euroa kuukaudessa, mutta uusille käyttäjille tarjotaan ensimmäiset kolme kuukautta veloituksetta. Kampanja ....
Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi (27.3.2020 06:18)
Koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi maailmalla on otettu käyttöön liikkumista rajoittavia toimenpiteitä, minkä seurauksena erilaiset yhteydenpitoon tarkoitetut sovellukset ovat lisänneet ....

Uutisarkisto