AfterDawn: IT-alan uutiset

Poliisi pidätti Wall Street Market -huumekaupan ylläpitäjät

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 3.5.2019 15:04

Poliisi pidätti Wall Street Market -huumekaupan ylläpitäjät

Suomen tulli kertoi lisätietoja vuoden alussa tehdystä Silkkitie-palvelun takavarakointiin liittyen. Tor-verkossa toiminut huumekaupan seurauksena huumeiden myyjien kerrottiin siirtyneen muiden kauppapaikkojen pariin, muun muassa Wall Street Marketiin.
Saksan poliisi kertoo pidättäneensä Wall Street Marketin ylläpitäjiä ja takavarikoineensa palvelulle kuulunutta käteistä ja virtuaalivaluuttoja. Wall Street Marketin kerrotaan olleen maailman toisiksi suurin dark net -kauppapalvelu.

Saksan poliisi on ottanut kiinni 31-, 29- ja 22-vuotiaat miehet epäiltynä palvelun ylläpitämisestä. FBI suoritti samaan aikaan kahden miehen pidätykset Los Angelesissa. Alankomaiden poliisi ja Europol ovat myös ottaneet osaa tapauksen tutkintaan. Takavarikoinnin yhteydessä otettiin poliisin haltuun 550 000 euron edestä käteistä, miljoonan euron edestä bitcoin- ja monero-virtuaalivaluuttaa sekä kalliita autoja.

Palvelusta on löydetty 63 000 myyntitoimeksiantoa, 5400 myyjään tiliä ja 1,1 miljoonaa asiakastiliä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto