AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflix nosti äänentoiston uudelle tasolle

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 2.5.2019 20:43 Kommentteja (1)

Netflix nosti äänentoiston uudelle tasolle

Netflix kertoo lisänneensä palveluunsa uuden äänenlaatutason, joka parantaa olennaisesti katselukokemusta ja katsoja voi olla varma siitä, että jälkituotannossa käsitelty ääniraita toistuu juuri sillä tavalla kuin se on tarkoitettukin.
Suoraviivaisesti high-quality audioksi nimetty asetus toimii suurimmalla osalla 5.1-tilaääntä tukevan järjestelmistä tai Dolby Atmosia tukevissa järjestelmissä. Äänen bittivirta vaihtelee yhteyden kaistan ja laadun mukaan. 5.1-äänien bittivirta vaihtelee 192 kbps:n ja 640 kbps:n välillä. Haitarin yläpäässä äänenlaadun luvataan olevan niin hyvä, ettei ääntä pysty erottamaan studiolaadusta pakkauksesta huolimatta. Dolby Atmosin tapauksessa bittivirta vaihtelee välillä 448–768 kbps.

Netflixin mukaan kehitystyö paremman äänentoiston eteen alkoi Stranger Things 2:n tuotantovaiheessa. Teknisistä yksityiskohdista on kerrottu lisää Netflixin blogissa.
AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

12.5.2019 20:47

Kunhan studiot lopettaisi Loudness war ilmiön eli dynamiikan kutistamisen niin äänenlaatu olisi nykyajan digitaalisella tekniikalla erinomaista. Nyt tällähetkellä kaikki muut paitsi klassinen on kovaäänistä mölinää pakkauksesta riippumatta.. Ei sellaista jaksa tuntikausia kuunnella!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.5.2019 @ 20:47

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto