AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi suositus – Näin paljon lapsi saa pelata pelejä päivässä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 25.4.2019 10:59 Kommentteja (1)

Uusi suositus – Näin paljon lapsi saa pelata pelejä päivässä Maailman terveysjärjestö WHO antaa uudessa raportissaan suositukset pienten lasten ruutuajan määrälle. Aiemmin WHO ei ole antanut suosituksia tietokone- tai mobiilipelaamisen määrälle.
Suosituksissa linjataan, että 2-4-vuotiaat lapset viettäisivät aikaa ruutujen edessä päivän aikana korkeintaan tunnin ajan. Alle 2-vuotiaille WHO ei suosittele lainkaan videopelejä. Sen sijaan lasten kehityksen kannalta olisi tärkeämpää, että he käyttäisivät enemmän aikaa perinteisiin leikkeihin ja peleihin, jotka lisäävät lasten fyysistä aktiivisuutta.

WHO:n mukaan terveet elämäntavat tulisi iskostaa lapsiin jo heidän ensimmäisten elinvuosien aikana.

Uusia suosituksia on kuitenkin kritisoitu useiden asiantuntijoiden taholta. Kriitikoiden mukaan WHO:n suositusten tukena on hyvin vähän tai ei lainkaan tieteellistä näyttöä. Suosituksissa ei myöskään huomioida ruutuajan positiivisia vaikutuksia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

126.4.2019 19:34

Kaikki kiva kielletään ja hyysätään turhia.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto