AfterDawn: IT-alan uutiset

Uberin itsestään ajavat autot saivat miljardi rahoituksen – Toyota mukana

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 19.4.2019 09:14

Uberin itsestään ajavat autot saivat miljardi rahoituksen – Toyota mukana Uberilla ei ole ollut juuri ongelmia pääomasijoitusten haalimisessa, mutta nyt rahahanat ovat hiljalleen tyrehtymässä yhtiön arvostuksen kohotessa yli 100 miljardiin dollariin. Siispä aika on kypsä listautumiselle.
Vaikka Uber itsessään ei ole enää kovin houkutteleva kohden riskipääomalle, niin tytäryhtiöille on kuitenkin edelleen mahdollista hakea rahoitusta. Kolmen japanilaisyhtiön – Toyotan, Denson ja Softbankin Vision Fund -rahaston – muodostama konsortio on nimittäin päättänyt sijoittaa miljardi dollaria Uberin tuotekehitysyksikköön, jossa kehitetään itsestään ajavia autoja. Rahoitusjärjestelyn myötä Advanced Technologies Groupista muodostetaan itsenäinen yhtiö.

Toyota kertoo myös sitoutuvansa sijoittamaan autonomisten autojen kehitykseen 300 miljoonaa dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana.AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto