AfterDawn: IT-alan uutiset

Google ja Amazon yhteisymmärrykseen viihdepalveluista

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 18.4.2019 18:23

Google ja Amazon yhteisymmärrykseen viihdepalveluista Googlen ja Amazonin välinen riita sisältöpalveluiden toimivuudesta sai alkunsa noin kaksi vuotta sitten, kun Amazon esitteli uuden Echo-laitteensa. Amazon mainosti ensimmäistä näytöllä varustettua älykaiutinta, Echo Show'ta, YouTube-videoiden toistomahdollisuudella.
Tämä ei kuitenkaan sopinut Googlelle, joka ei halunnut ilmeisesti Amazonille moista etulyöntiasemaa, sillä Googlella ei ollut tarjota omaa älynäyttöä. Kiistan johdosta yhtiöiden viihdealustat eivät ole toimineet saumattomasti toisen yhtiön laitteiden kanssa, vaikka siihen olisi varmasti helppo ratkaisu.

Kiista on jatkunut tähän asti, mutta nyt yhtiöt ovat päässeet vihdoin jonkinlaiseen sopuun.

Tänään julkaistun tiedon mukaan YouTube tekee paluun Amazonin Fire TV -laitteille ja Prime Video puolestaan alkaa tukea Chromecastia ja saapuu useille Android TV -laitteille.

Valitettavasti, ja jokseenkin ironisesti, sopu ei kuitenkaan tuonut vieläkään YouTubea Echo Show'lle, joten ehkäpä Amazonin toteutuksessa oli tosissaan jotakin vialla, kuten Google on aiemmin väittänyt, tai sitten Google haluaa pitää YouTuben poissa kilpailijoiden älynäytöistä.

YouTube saapuu natiivisovelluksena Fire TV -laitteisiin tämän vuoden aikana, ja tarjolle tulee niin YouTuben perusversio, YouTube TV sekä YouTube Kids. Fire TV tukee YouTuben 4K- ja HDR-sisältöjä.

Prime Video puolestaan alkaa tukea Chromecast-lähetystä ja se tuodaan myös paljon suurempaan valikoimaan Android TV -laitteita.

Suomessa Amazonin jalanjälki ei näy samassa mittakaavassa kuin Yhdysvalloissa, jossa sillä on valtavasti suurempi käyttäjäkunta niin Fire TV:n kuin Prime Videonkin myötä. Diili varmasti lämmittää molempien palveluiden käyttäjiä, ja erityisesti niitä, kuten allekirjoittanut, joiden kodista löytyy molempia.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tätä Huawein Android-lisenssin poisto tarkoittaa: Miljoonat sovellukset lakkaavat toimimasta, tietoturva rapautuu, Chrome poistuu, Gmail poistuu, ... Tätä Huawein Android-lisenssin poisto tarkoittaa: Miljoonat sovellukset lakkaavat toimimasta, tietoturva rapautuu, Chrome poistuu, Gmail poistuu, ... (20.5.2019 12:32)
Googlen eilinen päätös poistaa Huawein Android-lisenssi vaikuttaa Huawein tuleviin malleihin radikaalisti. Vaikka Huawei voikin kiertää rajoituksia monin tavoin, on yhtiön laitteiden käytettävyys ....
1 kommentti
Huawein puhelinten ja tietokoneiden valmistus saattaa pysähtyä kuin seinään - Broadcom, Intel ja Qualcomm lopettivat piirien toimitukset Huawein puhelinten ja tietokoneiden valmistus saattaa pysähtyä kuin seinään - Broadcom, Intel ja Qualcomm lopettivat piirien toimitukset (20.5.2019 11:15)
Huawei sai iskun vasten kasvoja eilen, kun Google poisti yhtiön Android-lisenssin. Nyt lunta on tullut tupaan myös toisella tavalla, kun yhdysvaltalaiset piirivalmistajat, Intel, Qualcomm ja ....
Hittiräiskintäpeli Call of Duty julkaistaan älypuhelimille Hittiräiskintäpeli Call of Duty julkaistaan älypuhelimille (20.5.2019 05:58)
PC:llä huippusuosioon noussut räisikintäpelisarja Call of Duty tekee tuloa mobiililaitteisiin. Activision on avannut ennakkorekisteröitymisen julkaistavalle Call of Duty: Mobile -pelille. ....
Miten käy nykyisten Huawei-puhelimien? Google Play -sovelluskauppa toimii edelleen Miten käy nykyisten Huawei-puhelimien? Google Play -sovelluskauppa toimii edelleen (20.5.2019 05:47)
Kiinan ja Yhdysvaltojen käydessä ankaraa kauppapoliittista taistelua, Huawei on joutunut rintamalinjojen väliin pahemman kerran. Yhdysvallat on yrittänyt estää Huawein matkapuhelinverkkoteknologian ....
1 kommentti
Reuters: Google lopettaa Android-yhteistyön Huawein (ja Honorin) kanssa - estää pääsyn Gmailiin ja Play -kauppaan Reuters: Google lopettaa Android-yhteistyön Huawein (ja Honorin) kanssa - estää pääsyn Gmailiin ja Play -kauppaan (19.5.2019 21:56)
Google on keskeyttänyt kaiken yhteistyön Huawein kanssa. Keskeytys koskee kaikkia laitteita ja ohjelmistoja, jotka eivät kuulu avoimen lähdekoodin alaisuuteen. Päätöksen suorin ja välittömin ....
8 kommenttia

Uutisarkisto