AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook ryöväsi jopa 1,5 miljoonan käyttäjän sähköpostikontaktit

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 18.4.2019 09:32

Facebook ryöväsi jopa 1,5 miljoonan käyttäjän sähköpostikontaktit

Facebook on myöntänyt kaapanneensa "tahattomasti" jopa 1,5 miljoonan käyttäjän sähköpostikontaktit heidän rekisteröitymisen yhteydessä. Yhteisöpalvelun "vahinko" alkoi toukokuussa 2016 ja on jatkunut näihin päiviin saakka.
Kyse on käytännössä siitä, että Facebook pyysi uusi käyttäjiä syöttämään sähköpostin salasanan rekisteröitymisen yhteydessä. Salasanaa pyydettiin käyttäjän varmentamiseksi, kun hän käytti tiettyjä sähköpostipalveluita (esimerkiksi Yandex tai GMX). Sähköpostin salasanaa ei tulisi koskaan luovuttaa ulkopuoliselle palveluntarjoajalle, joten Facebookia on aiheellisesti syytetty phishing-hyökkäykseen sortumisesta.

Sähköpostin salasanan saamisen jälkeen Facebook latasi palveluunsa käyttäjän sähköpostista löytyvät kontaktitiedot, vaikkei tähän olisi annettu lupaa.

Facebookin edustajan mukaan vuoden 2016 toukokuuhun saakka toiminto mahdollisti käyttäjän tilin varmentamisen sähköpostin salasanalla ja halukkaille tarjottiin mahdollisuutta siirtää sähköpostin kontaktitiedot Facebookiin samalla kertaa. Toukokuussa 2016 toimintoon tehtiin muutoksia ja tieto kontaktien siirtymisestä poistettiin – kontaktien siirtotoiminto jätettiin kuitenkin vahingossa aktiiviseksi.
Facebook on nyt luvannut poistaa tahattomasti kerätyt tiedot.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto