AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple kehittää omaa LiDAR-sensoria – Haluaa autoihin vallankumouksellista teknologiaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 18.4.2019 08:52

Apple kehittää omaa LiDAR-sensoria – Haluaa autoihin vallankumouksellista teknologiaa Applen autonomisten autojen kehitysprojektin tarkat tavoitteet eivät ole ulkopuolisten tiedossa, mutta yhtiö näyttää kuitenkin panostavan teknologian kehitykseen enenevissä määrin. Reutersin mukaan Apple etsii markkinoilta nyt "vallankumouksellisia" LiDAR-sensoreita.
LiDAR-sensoreita käytetään niin autoissa kuin muissakin laitteissa yleisesti, mutta Applen suunnitteluyksikön asettamissa määrityksissä haetaan sensoreita, jotka ovat kooltaan pieniä ja ne voidaan sisällyttää autoihin huomaamattomasti. Samaan aikaan niiden pitäisi pystyä havainnoiman ympäristöä ainakin sadan metrin säteellä. Samalla sensoreiden hinnan pitäisi olla alhainen.

Nykyaikaiset LiDAR-sensorit perustuvat liikkuvaan laser-yksikköön, eivätkä ne ole erityisen pieniä tai huomaamattomia. Tesla on päättänyt, ettei se rakenna autojaan LiDARin varaan, vaan yhtiö käyttää kameroita ympäristön havainnointiin.
Apple on ottanut yhteyttä ainakin neljään LiDAR-sensoreiden toimittajaan. Tämän lisäksi Applen uskotaan kehittävän yhtiön sisällä myös omaa sensoriaa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto