Testissä Roccat Noz - pelikuulokkeet keveys edellä

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 15.4.2019 12:30

Testissä Roccat Noz - pelikuulokkeet keveys edellä Roccatin uusin kuulokejulkaisu on Noz. Tavanomaisen näköiset over-ear-kuulokkeet ovat laadukkaan tuntuiset ja erityisen kevyet. Noz-kuulokkeiden hinta on noin 70 euroa.

Tekniset tiedot

Paino: 210 g
Johdon pituus: 2,45 m
Liittimet: 3,5 mm AUX, erilliset johdot mikrofonille ja kuulokkeille (mukana yhdistävä adapteri)
Mikrofonin taajuusvaste: 100 - 10000 Hz
Kuulokkeiden taajuusvaste: 10 - 20000 Hz
Muuta: volumesäätörulla ja mikrofonin vaimennuspainike, irrotettava mikrofoni

Noz-kuulokkeet ovat ulkonäöltään mustat ja minimalistiset. Kuulokkeissa ei ole silmiinpistäviä yksityiskohtia tai välkkyviä ledejä, joita valmistajalta on totuttu odottamaan, mutta ne ovat modernin ja kieltämättä ihan tyylikkään näköiset.

Kaikki pehmusteet sekä kuulokkeiden ympärillä että sangan alapinnassa ovat kangaspintaiset. Luksuksen tuntua ei siis ole, mutta 70 euron hintaluokassa ei sellaista luvatakaan tarjota. Roccat on keskittynyt funktionaalisuuteen. Sangan säätö on tyypillistä vedettävää ja työnnettävää mallia ja toimii kuten olettaa sopii, eli hyvin.
Kuulokkeiden johto on peräti kaksi ja puoli metriä pitkä. Ei ennennäkemätöntä, mutta varsin mukavaa, ettei tarvitse tapella minkään nysän kanssa. Pakkauksessa toimitetaan mukana myös adapteri, joten kuulokkeet mikkineen saa kiinni joko yhdellä tai kahdella urospäällä. Niin kiinteä johto kuin adapterinpätkäkin ovat pinnaltaan punottuja.


Nozit ovat keveytensä ja suurehkojen kuppiensa ansiosta yhdet mukavimmista kuulokkeista, joita olen päässäni pitänyt. Välillä tekee mieli vähän ravauttaa päätä, jotta kuulokkeet liikahtavat pari milliä eri asentoon, mutta hyvin ne päässä kesti useampien tuntienkin käytön.

Ääneltään Nozit ovat hintansa väärtit. Peliäänet tuntuvat jotenkin terävöitetyiltä ja ihmisten puheen taajuudet nousevat hyvin esiin. Musiikkia kuunnellessa kaikki tuntuu olevan tasapainossa. Volume-skaalaa on paljon ja vasemman kuulokkeen takana oleva rulla sen säätämiseen tarkka työkalu. Kovin paljoa passiivista äänenvaimennusta kuulokkeet eivät tarjoa, joten meluisassa ympäristössä Nozit eivät ole vahvimmillaan.


Rullan vieressä on fyysinen painike, josta mikrofonin saa sammutettua. Harmittavasti mikrofonin tilalle ei ole oikein missään mitään indikaatiota. Pitää vain muistaa, onko nappi alhaalla vai ylhäällä mute päällä (ylhäällä). Toki mikrofoni on irrotettavaa mallia, eli sen voi kokonaan nykäistä irti, jos napin kanssa pelaaminen häiritsee. Mikrofoni on äänenlaadultaan kelpo kapine ko. laiteluokkaan, joskin toiminnassa tuntuisi olevan jonkinlainen sisäänrakennettu alaraja: liian pientä ääntä pitäessä mitään ei mene läpi. Raja on matala, eikä vaikuta normaaliin puheeseen, mutta en ole huomannut samanlaista toimintaa muissa mikeissä, joita olen testannut.
Roccat Noz on siitä miellyttävä tuote, että siitä puuttuvat suuret ärsytykset. Kuulokkeet voisivat olla hienommat tai räväkämmät tai korkealaatuisemman tuntuiset, mutta konstailemattomat Nozit hoitavat hommansa hyvin. Ne istuvat mukavasti ainakin allekirjoittaneen päähän eivätkä paina korvia pitkässäkään käytössä. Sekä kuulokkeiden oma ääni että mikrofonin välittämät äänet ovat hyvällä tasolla, ja varmasti kaikkien paitsi hifistelijöiden käyttöön toimivat.

Onnistunut kuulokelanseeraus, jonka hintakin tuntuu olevan kutakuinkin kohdallaan, joskin 50-100 euron hintahaarukassa löytyy kyllä paljon kilpailua, eikä Noz onnistu millään erityisellä tavalla erottumaan joukosta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Googlen uusi projekti on Ihmehimmeli - kyllä, suomeksi ja juuri noin kirjoitettuna Googlen uusi projekti on Ihmehimmeli - kyllä, suomeksi ja juuri noin kirjoitettuna (20.9.2019 13:10)
Googlen Project Ihmehimmeli on tekoälyprojekti, joka tuo biologiasta opittua ajallista koodausta (temporal coding) koneoppimiseen ja tekoälykehitykseen.
Amazon kiinnostui ilmastonmuutoksesta – Tilasi 100 000 uutta sähköautoa Amazon kiinnostui ilmastonmuutoksesta – Tilasi 100 000 uutta sähköautoa (20.9.2019 05:51)
Sähköautojen vyörymistä markkinoille ei voi estää enää mikään ja autoilun muutos näyttää saaneen kunnon sysäyksen myös Amazonin puolelta. Verkkokauppajätti on nimittäin tilannut peräti 100 000 ....
iOS 13 on julkaistu – Päivitä heti puhelimesi iOS 13 on julkaistu – Päivitä heti puhelimesi (20.9.2019 05:35)
Apple on julkaissut iOS 13 -käyttöjärjestelmäpäivityksen sitä tukeville laitteilla. Käytännössä päivityksen voi asentaa iPhone 6S:ään uudemmille iPhone-malleille sekä 7. sukupolven iPod touchille. ....
iPhone 11 Prosta löytyi lisää salaisuuksia – Puhelimessa ehkä kaksi gigatavua enemmän muistia iPhone 11 Prosta löytyi lisää salaisuuksia – Puhelimessa ehkä kaksi gigatavua enemmän muistia (19.9.2019 20:06)
iPhone 11 Pro -puhelimien käyttömuistin määrään on liittynyt ristiriitaisia tietoja ja soppaa hämmentää entisestään sovelluskehittäjä Steve Troughton-Smithin spekulaatiot. Hänen mukaansa puhelimista ....
Huaweilta uusi Android-lippulaiva – Kompensoiko rauta puutteellista softaa? Huaweilta uusi Android-lippulaiva – Kompensoiko rauta puutteellista softaa? (19.9.2019 17:21)
Huawei on nyt palannut älypuhelinareenoille esittelemällä Mate 30:n ja Mate 30 Pron. Yhtiö ei tietenkään ollut missään välissä pois markkinoilta, mutta Yhdysvaltojen asetettua Huawein mustalle ....

Uutisarkisto