Arvostelussa Roccat Noz - pelikuulokkeet keveys edellä

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 15.4.2019 12:30

Arvostelussa Roccat Noz - pelikuulokkeet keveys edellä Roccatin uusin kuulokejulkaisu on Noz. Tavanomaisen näköiset over-ear-kuulokkeet ovat laadukkaan tuntuiset ja erityisen kevyet. Noz-kuulokkeiden hinta on noin 70 euroa.

Tekniset tiedot

Paino: 210 g
Johdon pituus: 2,45 m
Liittimet: 3,5 mm AUX, erilliset johdot mikrofonille ja kuulokkeille (mukana yhdistävä adapteri)
Mikrofonin taajuusvaste: 100 - 10000 Hz
Kuulokkeiden taajuusvaste: 10 - 20000 Hz
Muuta: volumesäätörulla ja mikrofonin vaimennuspainike, irrotettava mikrofoni

Noz-kuulokkeet ovat ulkonäöltään mustat ja minimalistiset. Kuulokkeissa ei ole silmiinpistäviä yksityiskohtia tai välkkyviä ledejä, joita valmistajalta on totuttu odottamaan, mutta ne ovat modernin ja kieltämättä ihan tyylikkään näköiset.

Kaikki pehmusteet sekä kuulokkeiden ympärillä että sangan alapinnassa ovat kangaspintaiset. Luksuksen tuntua ei siis ole, mutta 70 euron hintaluokassa ei sellaista luvatakaan tarjota. Roccat on keskittynyt funktionaalisuuteen. Sangan säätö on tyypillistä vedettävää ja työnnettävää mallia ja toimii kuten olettaa sopii, eli hyvin.
Kuulokkeiden johto on peräti kaksi ja puoli metriä pitkä. Ei ennennäkemätöntä, mutta varsin mukavaa, ettei tarvitse tapella minkään nysän kanssa. Pakkauksessa toimitetaan mukana myös adapteri, joten kuulokkeet mikkineen saa kiinni joko yhdellä tai kahdella urospäällä. Niin kiinteä johto kuin adapterinpätkäkin ovat pinnaltaan punottuja.


Nozit ovat keveytensä ja suurehkojen kuppiensa ansiosta yhdet mukavimmista kuulokkeista, joita olen päässäni pitänyt. Välillä tekee mieli vähän ravauttaa päätä, jotta kuulokkeet liikahtavat pari milliä eri asentoon, mutta hyvin ne päässä kesti useampien tuntienkin käytön.

Ääneltään Nozit ovat hintansa väärtit. Peliäänet tuntuvat jotenkin terävöitetyiltä ja ihmisten puheen taajuudet nousevat hyvin esiin. Musiikkia kuunnellessa kaikki tuntuu olevan tasapainossa. Volume-skaalaa on paljon ja vasemman kuulokkeen takana oleva rulla sen säätämiseen tarkka työkalu. Kovin paljoa passiivista äänenvaimennusta kuulokkeet eivät tarjoa, joten meluisassa ympäristössä Nozit eivät ole vahvimmillaan.


Rullan vieressä on fyysinen painike, josta mikrofonin saa sammutettua. Harmittavasti mikrofonin tilalle ei ole oikein missään mitään indikaatiota. Pitää vain muistaa, onko nappi alhaalla vai ylhäällä mute päällä (ylhäällä). Toki mikrofoni on irrotettavaa mallia, eli sen voi kokonaan nykäistä irti, jos napin kanssa pelaaminen häiritsee. Mikrofoni on äänenlaadultaan kelpo kapine ko. laiteluokkaan, joskin toiminnassa tuntuisi olevan jonkinlainen sisäänrakennettu alaraja: liian pientä ääntä pitäessä mitään ei mene läpi. Raja on matala, eikä vaikuta normaaliin puheeseen, mutta en ole huomannut samanlaista toimintaa muissa mikeissä, joita olen testannut.
Roccat Noz on siitä miellyttävä tuote, että siitä puuttuvat suuret ärsytykset. Kuulokkeet voisivat olla hienommat tai räväkämmät tai korkealaatuisemman tuntuiset, mutta konstailemattomat Nozit hoitavat hommansa hyvin. Ne istuvat mukavasti ainakin allekirjoittaneen päähän eivätkä paina korvia pitkässäkään käytössä. Sekä kuulokkeiden oma ääni että mikrofonin välittämät äänet ovat hyvällä tasolla, ja varmasti kaikkien paitsi hifistelijöiden käyttöön toimivat.

Onnistunut kuulokelanseeraus, jonka hintakin tuntuu olevan kutakuinkin kohdallaan, joskin 50-100 euron hintahaarukassa löytyy kyllä paljon kilpailua, eikä Noz onnistu millään erityisellä tavalla erottumaan joukosta.

Lisää kuulokkeiden arvosteluja löydät täältä:

Kuulokkeiden arvostelut AfterDawnissa

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ikivanhan konsolin myynti rajussa kasvussa – Nostalgiapelaaminen on nyt muodissa Ikivanhan konsolin myynti rajussa kasvussa – Nostalgiapelaaminen on nyt muodissa (14.11.2019 17:39)
Nintendo osui ehkä vahingossa kultasuoneen julkaisemalla alkuperäisestä NES-pelikonsolista modernisoidun minikonsolin, jossa toimivan emulaattorin päällä pystyi pelaamaan useita legendaarisia ....
Applen supertilaus tulee jo ensi vuonna – Yhdellä maksulla saat elokuvat, sarjat, musiikin ja uutiset Applen supertilaus tulee jo ensi vuonna – Yhdellä maksulla saat elokuvat, sarjat, musiikin ja uutiset (14.11.2019 17:14)
Apple aikoo julkaista jo ensi vuonna uuden palvelupaketin, jonka hankkimalla asiakas saa yhdellä kuukausimaksulla itselleen pääsyn Apple Music -suoratoistopalveluun, Apple News -uutispalveluun ....
1 kommentti
Motorola Razr-simpukkapuhelin on varustettu 6.2 tuuman taittuvalla näytöllä ja keskitason ominaisuuksilla Motorola Razr-simpukkapuhelin on varustettu 6.2 tuuman taittuvalla näytöllä ja keskitason ominaisuuksilla (14.11.2019 12:36)
Motorola Razrin julkaisua on odotettu jo hyvä tovi, mutta nyt yritys on viimeinkin esitellyt virallisesti taittuvalla näytöllä varustetun Razr-simpukkapuhelimen. Hintaa Razr -puhelimella on ....
Asensitko Fortniten Androidiin? Sinulla sattaa olla puhelimessasi uusi sovellus Asensitko Fortniten Androidiin? Sinulla sattaa olla puhelimessasi uusi sovellus (14.11.2019 06:21)
Huippusuosittua Fortnite-peliä kehittävä Epic Games on halunnut tietoisesti pysytellä kaukana Googlen Play-sovelluskaupasta. Valinta olisi tarkoittanut useimmille sovelluskehittäjille taloudellista ....
Disney räjäytti potin – Saavutti huikean tilaajamäärän vuorokaudessa Disney räjäytti potin – Saavutti huikean tilaajamäärän vuorokaudessa (14.11.2019 06:05)
Yhdysvalloissa ja muutamassa muussa keskeisessä markkinassa julkaistu Disney+-suoratoistopalvelu on kerännyt ensimmäisen päivän aikana runsaasti tilaajia. Lanseerauksen myötä palvelulla on ....

Uutisarkisto