Arvostelussa Roccat Noz - pelikuulokkeet keveys edellä

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 15.4.2019 12:30

Arvostelussa Roccat Noz - pelikuulokkeet keveys edellä Roccatin uusin kuulokejulkaisu on Noz. Tavanomaisen näköiset over-ear-kuulokkeet ovat laadukkaan tuntuiset ja erityisen kevyet. Noz-kuulokkeiden hinta on noin 70 euroa.

Tekniset tiedot

Paino: 210 g
Johdon pituus: 2,45 m
Liittimet: 3,5 mm AUX, erilliset johdot mikrofonille ja kuulokkeille (mukana yhdistävä adapteri)
Mikrofonin taajuusvaste: 100 - 10000 Hz
Kuulokkeiden taajuusvaste: 10 - 20000 Hz
Muuta: volumesäätörulla ja mikrofonin vaimennuspainike, irrotettava mikrofoni

Noz-kuulokkeet ovat ulkonäöltään mustat ja minimalistiset. Kuulokkeissa ei ole silmiinpistäviä yksityiskohtia tai välkkyviä ledejä, joita valmistajalta on totuttu odottamaan, mutta ne ovat modernin ja kieltämättä ihan tyylikkään näköiset.

Kaikki pehmusteet sekä kuulokkeiden ympärillä että sangan alapinnassa ovat kangaspintaiset. Luksuksen tuntua ei siis ole, mutta 70 euron hintaluokassa ei sellaista luvatakaan tarjota. Roccat on keskittynyt funktionaalisuuteen. Sangan säätö on tyypillistä vedettävää ja työnnettävää mallia ja toimii kuten olettaa sopii, eli hyvin.
Kuulokkeiden johto on peräti kaksi ja puoli metriä pitkä. Ei ennennäkemätöntä, mutta varsin mukavaa, ettei tarvitse tapella minkään nysän kanssa. Pakkauksessa toimitetaan mukana myös adapteri, joten kuulokkeet mikkineen saa kiinni joko yhdellä tai kahdella urospäällä. Niin kiinteä johto kuin adapterinpätkäkin ovat pinnaltaan punottuja.


Nozit ovat keveytensä ja suurehkojen kuppiensa ansiosta yhdet mukavimmista kuulokkeista, joita olen päässäni pitänyt. Välillä tekee mieli vähän ravauttaa päätä, jotta kuulokkeet liikahtavat pari milliä eri asentoon, mutta hyvin ne päässä kesti useampien tuntienkin käytön.

Ääneltään Nozit ovat hintansa väärtit. Peliäänet tuntuvat jotenkin terävöitetyiltä ja ihmisten puheen taajuudet nousevat hyvin esiin. Musiikkia kuunnellessa kaikki tuntuu olevan tasapainossa. Volume-skaalaa on paljon ja vasemman kuulokkeen takana oleva rulla sen säätämiseen tarkka työkalu. Kovin paljoa passiivista äänenvaimennusta kuulokkeet eivät tarjoa, joten meluisassa ympäristössä Nozit eivät ole vahvimmillaan.


Rullan vieressä on fyysinen painike, josta mikrofonin saa sammutettua. Harmittavasti mikrofonin tilalle ei ole oikein missään mitään indikaatiota. Pitää vain muistaa, onko nappi alhaalla vai ylhäällä mute päällä (ylhäällä). Toki mikrofoni on irrotettavaa mallia, eli sen voi kokonaan nykäistä irti, jos napin kanssa pelaaminen häiritsee. Mikrofoni on äänenlaadultaan kelpo kapine ko. laiteluokkaan, joskin toiminnassa tuntuisi olevan jonkinlainen sisäänrakennettu alaraja: liian pientä ääntä pitäessä mitään ei mene läpi. Raja on matala, eikä vaikuta normaaliin puheeseen, mutta en ole huomannut samanlaista toimintaa muissa mikeissä, joita olen testannut.
Roccat Noz on siitä miellyttävä tuote, että siitä puuttuvat suuret ärsytykset. Kuulokkeet voisivat olla hienommat tai räväkämmät tai korkealaatuisemman tuntuiset, mutta konstailemattomat Nozit hoitavat hommansa hyvin. Ne istuvat mukavasti ainakin allekirjoittaneen päähän eivätkä paina korvia pitkässäkään käytössä. Sekä kuulokkeiden oma ääni että mikrofonin välittämät äänet ovat hyvällä tasolla, ja varmasti kaikkien paitsi hifistelijöiden käyttöön toimivat.

Onnistunut kuulokelanseeraus, jonka hintakin tuntuu olevan kutakuinkin kohdallaan, joskin 50-100 euron hintahaarukassa löytyy kyllä paljon kilpailua, eikä Noz onnistu millään erityisellä tavalla erottumaan joukosta.

Lisää kuulokkeiden arvosteluja löydät täältä:

Kuulokkeiden arvostelut AfterDawnissa

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HP esitteli 749 euron Reverb G2 -virtuaalitodellisuuslaitteen - molemmille silmille 2K-tarkkuus 90 Hz virkistystaajuudella HP esitteli 749 euron Reverb G2 -virtuaalitodellisuuslaitteen - molemmille silmille 2K-tarkkuus 90 Hz virkistystaajuudella (29.5.2020 17:00)
HP on esitellyt seuraavan sukupolven Reverb G2 -virtuaalitodellisuuslaitteen, joka on suunniteltu ja kehitetty yhdessä Valven ja Microsoftin kanssa. VR-kypäräksi kutsuttu laite tarjoaa molemmille ....
Pilviresetointi saapui Windows 10:lle uudessa päivityksessä Pilviresetointi saapui Windows 10:lle uudessa päivityksessä (29.5.2020 15:12)
Monet asiat eivät ole pitäneet paikkansa yhtä pitkään kuin se fakta, että Windowsin uudelleenasennus on tuskaista. Toki vuosien saatossa härdellistä on tullut hieman kesympi operaatio, mutta ....
Huawei Y5p saapuu Suomeen 129 euron hinnalla ja Android 10 -käyttöjärjestelmällä Huawei Y5p saapuu Suomeen 129 euron hinnalla ja Android 10 -käyttöjärjestelmällä (29.5.2020 13:27)
Huawei tuo Suomeen edullisen Y5p -puhelinmallin, joka tulee Andorid 10 -käyttöjärjestelmällä varustettuna. Hintaa tällä puhelimella on vain 129 euroa ja saatavilla se on 1. kesäkuuta alkaen. ....
Xiaomi Mi 10 Lite 5G -älypuhelin saapuu ennakkomyyntiin 1.6.2020 - 5G-puhelin 399 eurolla Xiaomi Mi 10 Lite 5G -älypuhelin saapuu ennakkomyyntiin 1.6.2020 - 5G-puhelin 399 eurolla (29.5.2020 12:23)
Elisa laajentaa nopealla tahdilla 5G-verkon saatavuutta Suomessa, mutta myös 5G-puhelimien valikoimaa. Elisa kertookin nyt, että Xiaomin edullinen Mi 10 Lite 5G -älypuhelin saapuu ennakkomyyntiin ....
Raspberry Pi 4:n saa nyt 8 gigatavun RAM-muistilla Raspberry Pi 4:n saa nyt 8 gigatavun RAM-muistilla (29.5.2020 11:44)
Raspberry Pi 4 -minitietokone julkaistiin lähes vuosi sitten 1GB, 2GB ja 4GB vaihtoehdoilla, mutta nyt tätä pientä laitetta saa myös 8 gigatavun keskusmuistilla. Raspberry Pi 4 -minitietokone ....

Uutisarkisto