AfterDawn: IT-alan uutiset

Hakkerit pääsivät käsiksi Outlook-sähköpostiviesteihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 15.4.2019 09:54

Hakkerit pääsivät käsiksi Outlook-sähköpostiviesteihin Hakkeriryhmä onnistui pääsemään Microsoftin sähköpostipalveluiden sisälle, mikä mahdollisti heille Outlook-, MSN- ja Hotmail-sähköpostien käyttäjien viestiliikenteen seuraamisen. Asiasta uutisoineen Motherboardin mukaan Microsoft havahtui tapaukseen maaliskuun lopulla.
Oikeudet sähköpostiliikenteen seuraamiseen hakkeriryhmä hankki murtautumalla Microsoftin asiakaspalvelutyöntekijän tilille. Hakkerit pystyivät tämän oikeuksien avulla seuraamaan Microsoftin asiakkaiden viestiliikennettä ainakin tunnistetietotasolla. Toisin sanoen hakkerit näkivät sähköpostien aiheotsikon sekä kenen kanssa viestittelyä käydään.

Motherboardin näkemien todisteiden perusteella hakkerit ovat nähneet myös sähköpostien varsinaisen sisällön. Tämä viittaisi siihen, että hakkerit ovat murtautuneet tavallista asiakaspalvelijaa korkeamman työntekijän tilille.
Tapaus koskettaa vain ilmaissähköpostin käyttäjien. Yritysasiakkaiden sähköposteihin hakkerit eivät ole päässeet käsiksi.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto