AfterDawn: IT-alan uutiset

Hakkerit pääsivät käsiksi Outlook-sähköpostiviesteihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 15.4.2019 09:54

Hakkerit pääsivät käsiksi Outlook-sähköpostiviesteihin Hakkeriryhmä onnistui pääsemään Microsoftin sähköpostipalveluiden sisälle, mikä mahdollisti heille Outlook-, MSN- ja Hotmail-sähköpostien käyttäjien viestiliikenteen seuraamisen. Asiasta uutisoineen Motherboardin mukaan Microsoft havahtui tapaukseen maaliskuun lopulla.
Oikeudet sähköpostiliikenteen seuraamiseen hakkeriryhmä hankki murtautumalla Microsoftin asiakaspalvelutyöntekijän tilille. Hakkerit pystyivät tämän oikeuksien avulla seuraamaan Microsoftin asiakkaiden viestiliikennettä ainakin tunnistetietotasolla. Toisin sanoen hakkerit näkivät sähköpostien aiheotsikon sekä kenen kanssa viestittelyä käydään.

Motherboardin näkemien todisteiden perusteella hakkerit ovat nähneet myös sähköpostien varsinaisen sisällön. Tämä viittaisi siihen, että hakkerit ovat murtautuneet tavallista asiakaspalvelijaa korkeamman työntekijän tilille.

Tapaus koskettaa vain ilmaissähköpostin käyttäjien. Yritysasiakkaiden sähköposteihin hakkerit eivät ole päässeet käsiksi.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto