AfterDawn: IT-alan uutiset

Elisa lupaa – Turkuun tulee Pohjoismaiden laajin 5G-verkko

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.4.2019 09:15

Elisa lupaa – Turkuun tulee Pohjoismaiden laajin 5G-verkko

Elisa aikoo laajentaa 5G-verkkoaan Turussa voimakkaasti vielä tämän kevään aikana. Operaattorin mukaan laajennuksen toteutuessa Turkuun syntyy Pohjoismaiden kattavin 5G-verkko.
"On tärkeää, että 5G näkyy myös kaupunkilaisten arjessa, sillä kaupunkilaisillehan verkkoa rakennetaan. Nyt tehtävän verkon laajennuksen jälkeen jo kolmasosa turkulaisista asuu Elisan 5G-verkon alueella ja verkko kattaa Turun ydinkeskustan ja Kupittaan alueen", Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen kertoo.

Turun Osuuskaupan Coffee House Wiklundissa avautuu 15. huhtikuuta 5G-verkko, jota kahvilan asiakkaat pääsevät käyttämään Wi-Fi-verkon kautta. Toukokuussa Åbo Akademin ja Turun yliopiston opiskelijaravintola Galilei saa myös 5G-verkon käyttöönsä.

Elisa on sopinut Turun kaupungin kanssa yhteistyöstä, jossa kokeillaan 5G-verkkojen käyttöä liikenteessä, liikkumisessa ja turvallisuudessa. 5G-verkkoa aiotaan kokeilla esimerkiksi robottibussin etävalvonnassa. Ennen kokeiluja kaupunki ja Elisa pilotoivat 5G-verkkoa Turun kaupungin tietohallinnossa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Turku 5G NR 5G Elisa
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto