AfterDawn: IT-alan uutiset

Elisa lupaa – Turkuun tulee Pohjoismaiden laajin 5G-verkko

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 12.4.2019 09:15

Elisa lupaa – Turkuun tulee Pohjoismaiden laajin 5G-verkko Elisa aikoo laajentaa 5G-verkkoaan Turussa voimakkaasti vielä tämän kevään aikana. Operaattorin mukaan laajennuksen toteutuessa Turkuun syntyy Pohjoismaiden kattavin 5G-verkko.
"On tärkeää, että 5G näkyy myös kaupunkilaisten arjessa, sillä kaupunkilaisillehan verkkoa rakennetaan. Nyt tehtävän verkon laajennuksen jälkeen jo kolmasosa turkulaisista asuu Elisan 5G-verkon alueella ja verkko kattaa Turun ydinkeskustan ja Kupittaan alueen", Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen kertoo.

Turun Osuuskaupan Coffee House Wiklundissa avautuu 15. huhtikuuta 5G-verkko, jota kahvilan asiakkaat pääsevät käyttämään Wi-Fi-verkon kautta. Toukokuussa Åbo Akademin ja Turun yliopiston opiskelijaravintola Galilei saa myös 5G-verkon käyttöönsä.

Elisa on sopinut Turun kaupungin kanssa yhteistyöstä, jossa kokeillaan 5G-verkkojen käyttöä liikenteessä, liikkumisessa ja turvallisuudessa. 5G-verkkoa aiotaan kokeilla esimerkiksi robottibussin etävalvonnassa. Ennen kokeiluja kaupunki ja Elisa pilotoivat 5G-verkkoa Turun kaupungin tietohallinnossa.

Tägit: Turku 5G NR 5G Elisa
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto