AfterDawn: IT-alan uutiset

Kiina haluaa kieltää virtuaalivaluuttojen louhinnan maassa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 11.4.2019 13:06

Kiina haluaa kieltää virtuaalivaluuttojen louhinnan maassa

Kiinan kansallinen suunnittelukomissio NDRC (National Development and Reform Commission) haluaa kieltää virtualivaluuttojen louhimisen kokonaan. Kiellon taustalla on ehkä yllättäen ympäristönäkökulmat, sillä louhinta edellyttää paljon resursseja energian osalta, mikä taas vaikuttaa kaupunkien saasteisiin.
Komission näkökulmasta katsottuna virtuaalivaluuttojen louhiminen on kallisarvoisten resurssien tuhlaamista ja se on omiaan pahentamaan Kiinan saasteongelmaa. Monet kiinalaisista louhintakeskuksista sijaitsevat lähellä hiilivoimaloita, joista ne saavat tarvitsemansa energian. Esimerkiksi Bitmania on sijoittanut louhintakeskuksiaan Sisä-Mongoliaan.

NDRC ei ole kieltänyt louhintaa vielä, vaikka se onkin listannut louhinnan välittömästi lopetettavien toimintojen listalle. Ehdotuslista on julkaistu julkista kommentointia varten. Ehdotusta on mahdollista kommentoida toukokuun 7. päivään saakka.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto