AfterDawn: IT-alan uutiset

Kiina haluaa kieltää virtuaalivaluuttojen louhinnan maassa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 11.4.2019 13:06

Kiina haluaa kieltää virtuaalivaluuttojen louhinnan maassa Kiinan kansallinen suunnittelukomissio NDRC (National Development and Reform Commission) haluaa kieltää virtualivaluuttojen louhimisen kokonaan. Kiellon taustalla on ehkä yllättäen ympäristönäkökulmat, sillä louhinta edellyttää paljon resursseja energian osalta, mikä taas vaikuttaa kaupunkien saasteisiin.
Komission näkökulmasta katsottuna virtuaalivaluuttojen louhiminen on kallisarvoisten resurssien tuhlaamista ja se on omiaan pahentamaan Kiinan saasteongelmaa. Monet kiinalaisista louhintakeskuksista sijaitsevat lähellä hiilivoimaloita, joista ne saavat tarvitsemansa energian. Esimerkiksi Bitmania on sijoittanut louhintakeskuksiaan Sisä-Mongoliaan.

NDRC ei ole kieltänyt louhintaa vielä, vaikka se onkin listannut louhinnan välittömästi lopetettavien toimintojen listalle. Ehdotuslista on julkaistu julkista kommentointia varten. Ehdotusta on mahdollista kommentoida toukokuun 7. päivään saakka.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto