Amazon kuuntelee Alexa-käskyjä – Työntekijät kuulevat myös ääniä, joita heidän ei pitäisi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 11.4.2019 08:23

Amazon kuuntelee Alexa-käskyjä – Työntekijät kuulevat myös ääniä, joita heidän ei pitäisi Amazonin Echo-älykaiuttimissa käytettävä Alexa-avustaja on saanut paljon kiitosta sen kyvystä analysoida oikein puhetta ja tarjota oikeita vastauksia kysymyksiin. Alexan parantamisessa hyödynnetään paljon käsityötä Bloombergin mukaan.
Uutistoimiston mukaan Amazon on palkannut eri puolille maailmaa työntekijöitä, joiden tehtävänä on kuunnella Alexan käyttäjien antamia puhekäskyjä ja auttaa puheavustajaa analysoimaan mitä käskyssä todella tarkoitettiin. Käytännössä siis Amazon nauhoittaa Echo-kaiuttimien ympäristön ääniä, joita sitten työntekijät kuuntelevat.

Bloombergille puhuneiden työntekijöiden mukaan he kuulevat myös ääniä, joita ei ole tarkoitettu ulkopuolisten korviin. He ovat kuunnelleet esimerkiksi suihkulaulelua, lasten huutoa sekä ääniä, joiden epäillään liittyneen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Epäilyttävän toiminnan kohdalla Amazon on ottanut linjan, ettei äänien taustalla olevat tapahtumat kuulu sille eikä asiasta ilmoiteta eteenpäin. Työntekijät voivat kuitenkin purkaa stressiä käymällä chat-keskusteluja muiden työntekijöiden kanssa.



Alexan markkinoinnissa ei Bloombergin mukaan puhuta siitä, että Amazonin työntekijät kuuntelisi Echo-käskyjä. Amzonin mukaan työntekijöiden kuunneltavaksi päätyy hyvin pieni osa kaikista käskyistä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple haluaa uudistaa verotusta – Tarvitaan reilumpaa verotusta Apple haluaa uudistaa verotusta – Tarvitaan reilumpaa verotusta (21.1.2020 06:29)
Apple on verosuunnittelun suhteen johtavia yrityksiä ja yhtiö on kiistatta hyötynyt valtavasti Irlannin ympärille rakennetusta verosuunnittelujärjestelmästä. Tästä huolimatta Applen toimitusjohtaja ....
Tesla ei kiihdytä ilman syytä – Tutkinnan taustalla osakemanipulointia Tesla ei kiihdytä ilman syytä – Tutkinnan taustalla osakemanipulointia (21.1.2020 06:15)
Teslan autojen on väitetty useissa tapauksissa kiihdyttäneen tuntemattomasta syystä, minkä seurauksena asiasta on nostettu tutkintapyyntö Yhdysvaltojen liittovaltion liikenneturvallisuusvirastolle ....
Google lämpesi tekoälylainsäädännölle – Nyt pitää miettiä vain millaisia lakeja säädetään Google lämpesi tekoälylainsäädännölle – Nyt pitää miettiä vain millaisia lakeja säädetään (20.1.2020 18:39)
Googlen ja sen emoyhtiön Alphabetin toimitusjohtaja Sundar Pichai toteaa Financial Timesissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa suhtautuvansa positiivisesti tekoälyn sääntelyyn. Pichain mukaan ....
Päivän diili: 108 megapikselin pääkameralla varustettu Xiaomi Mi Note 10 nyt 469 euroa (säästä 30 euroa) Päivän diili: 108 megapikselin pääkameralla varustettu Xiaomi Mi Note 10 nyt 469 euroa (säästä 30 euroa) (20.1.2020 17:57)
Marraskuussa Xiaomi julkaisi Mi Note 10 -puhelimen, joka on varustettu viidellä takakameralla. Pääkameran megapikselimäärä yltää peräti 108 megapikseliin. Puhelimen muihin ominaisuuksiin lukeutuvat ....
Samsung sai uuden puhelinpomon – Tehtävänä tehdä taittuvista puhelimista hitti Samsung sai uuden puhelinpomon – Tehtävänä tehdä taittuvista puhelimista hitti (20.1.2020 17:48)
Samsung on korvannut älypuhelinliiketoimintaa johtaneen DJ Kohin yhtiössä vuonna 1997 aloittaneella Roh Tae-mooniilla. Hänen tärkeimpinä tehtävinä on haastaa onnistuneesti kiinalaiset halpavalmistajat ....

Uutisarkisto