AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoftin uuden Edge-selaimen kehitysversiot tulivat ladattaviksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.4.2019 12:14

Microsoftin uuden Edge-selaimen kehitysversiot tulivat ladattaviksi

Viime vuoden lopulla Microsoft paljasti yllättäen, että se aikoo lopettaa Edge-verkkoselaimessa käytetyn selainmoottorin kehittämisen ja siirtyvänsä avoimeen Chromium-selainmoottoriin. Uudistetusta Edge-selaimesta on nyt julkaistu Developer- ja Canary-versiot.
Uuden Edge-selaimen kehitysversiot ovat ladattavissa Microsoftin verkkosivujen kautta. Tällä hetkellä selain on saatavilla vain Windowsille, mutta macOS:lle tarkoitettu versio aiotaan julkaista lähiaikoina.

Selain on ulkonäöllisesti samankaltainen kuin aiempikin Edge, joten pintapuolisesti muutoksia ei välttämättä erota lainkaan. Teknisesti Edge on taas muuttumassa Googlen Chromen suuntaan, sillä molempien pohjana käytetään Chromium-moottoria. Microsoft on kuitenkin tehnyt selainmoottoriin muutamia muutoksia, se on esimerkiksi kytkenyt pois käytöstä tai korvannut noin 50 erilaista Googlen palvelua. Esimerkiksi Chromen mainosblokkeria ei löydy Edgestä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto