AfterDawn: IT-alan uutiset

EU syyttää Valvea kilpailulain rikkomisesta – Myi geoblokattuja koodeja

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 8.4.2019 17:46

EU syyttää Valvea kilpailulain rikkomisesta – Myi geoblokattuja koodeja Euroopan komission mukaan se epäilee Valven syyllistyneen kilpailusäädösten vastaiseen toimintaan. Tarkemmin ottaen tutkittavat asiat koskettavat Steam-videopelikauppaa, jossa Valven epäillään käyttäneen luvatonta geoblokkausta pelien myynnissä.
Valven lisäksi Euroopan komissio epäilee viitta peli Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media ja ZeniMax. Yhtiöille lähetettyyn "syytteiden lukuun" toivotaan niiltä vastausta, minkä jälkeen komissio harkitsee miten se etenee asian kanssa.

Tapauksessa tutkitaan Valven ja viiden peliyhtiön toimintatapoja pelien aktivointikoodien geoblokkauksessa. Steamin verkkokaupassa on myyty ainakin Tsekissä, Virossa, Unkarissa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Slovakiassa ja jossain tapauksissa Romaniassa aktivointikoodeja, joita ei ole voitu käyttää pelien aktivointiin muissa maissa. Tällaiset kaupan esteet ovat vastoin Euroopan unionin kilpailusäädöksiä.

Komissio on tutkinut tapausta vuoden 2017 alusta lähtien.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto