AfterDawn: IT-alan uutiset

EU syyttää Valvea kilpailulain rikkomisesta – Myi geoblokattuja koodeja

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.4.2019 17:46

EU syyttää Valvea kilpailulain rikkomisesta – Myi geoblokattuja koodeja Euroopan komission mukaan se epäilee Valven syyllistyneen kilpailusäädösten vastaiseen toimintaan. Tarkemmin ottaen tutkittavat asiat koskettavat Steam-videopelikauppaa, jossa Valven epäillään käyttäneen luvatonta geoblokkausta pelien myynnissä.
Valven lisäksi Euroopan komissio epäilee viitta peli Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media ja ZeniMax. Yhtiöille lähetettyyn "syytteiden lukuun" toivotaan niiltä vastausta, minkä jälkeen komissio harkitsee miten se etenee asian kanssa.

Tapauksessa tutkitaan Valven ja viiden peliyhtiön toimintatapoja pelien aktivointikoodien geoblokkauksessa. Steamin verkkokaupassa on myyty ainakin Tsekissä, Virossa, Unkarissa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Slovakiassa ja jossain tapauksissa Romaniassa aktivointikoodeja, joita ei ole voitu käyttää pelien aktivointiin muissa maissa. Tällaiset kaupan esteet ovat vastoin Euroopan unionin kilpailusäädöksiä.

Komissio on tutkinut tapausta vuoden 2017 alusta lähtien.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto