Testissä pieni ja edullinen soundbar – Creative Stage Air

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 7.4.2019 13:16 Kommentteja (2)

Testissä pieni ja edullinen soundbar – Creative Stage Air Creative Stage Air on 41 cm pitkä soundbar (tökerö suomennos wikipediasta: äänipalkki), joka sopii hyvin esimerkiksi useimpien näyttöjen ja televisioiden alle. Käytännössä Stage Air on pitkulainen bluetooth-kaiutin, joka sopii musiikin kuuntelun lisäksi hyvin vaikkapa elokuvien katselun tehostajaksi tietokoneella.
Kokomusta kaiutin on ulkoisesti pelkistetty. Edessä on vain kaiuttimille tyypillinen ristikko ja pieni logo. Oikeastaan kaikki muut sivut ovat sileää mustaa muovia (ns. piano black), paitsi päädyt, joista toisesta löytyvät kaikki kontrollit, sekä takasivun toinen pää, josta löytyvät kaikki liittimet.


Tekniset tiedot


Koko: 70 x 410 x 78 mm
Johdon pituus: USB, noin 0,5 m; 3,5 mm audio, noin 0,5 m
Paino: 910 g
Elementit: 2 x 5 W
Yhteydet: Bluetooth ja AUX-in
Taajuusvaste: 80 Hz - 20 kHz
Akkukesto: 6 tuntiaKaiutinta ohjataan neljällä kumisella painikkeella. Virtapainike toimii myös äänilähteen valintaan. Kaiuttimen eturistikon alta kajastava LED-valo vaihtaa väriä valitun äänilähteen mukaan. Tämän lisäksi Stage Airista löytyvät äänenvoimakkuudensäätöpainikkeet sekä bluetooth-nappi.

Testasin kaiutinta pikaisesti ensin television kanssa, mutta jo alemman keskiluokan television omat kaiuttimet tarjosivat niin hyvän äänen, että Stage Air ei tehnyt paljoakaan eroa. Basson toisto parani hieman, mutta loppujen lopuksi en suosittelisi tätä yksin ratkaisuksi parempaa televisioäänentoistoa etsivälle.


Tietokoneen pariksi Stage Air sen sijaan sopii mainiosti, ja siihen se on ensisijaisesti tarkoitettukin. Kaiuttimen rikkaammasta äänimaailmasta hyötyvät vähintäänkin kaikki tablettien ja läppäreiden käyttäjät, mutta myös pöytäkoneihmiset, jotka ovat joko näytön kaiuttimien tai kehnojen irtokajareiden varassa. Koska laitteesta löytyy myös langaton Bluetooth-vaihtoehto, sopii Stage Air myös puhelimeen yhdistettäväksi musiikkitoistimeksi. Mukana tulevat kaapelit ovat melko lyhyet, mutta saattavat tuurilla riittää, jos kaiuttimen saa asetettua suoraan näytön alle. Käytännössä kannattaa kuitenkin varautua hankkimaan lisäpiuhat.

Sanomattakin lienee selvää, että läppäreiden äänentoisto ei kilpaile Stage Airin kanssa samassa luokassa. Kaksi 5 W elementtiä tuottavat ääntä varmasti kotikäyttöön ihan riittävästi, mutta tanssisalia kaiuttimella ei kannattane yrittää täyttää.


Reissussa kulkevalle voi olla mukavaa, että tarvitsee kantaa mukana vain yhtä kaiutinta esimerkiksi kahden pienemmän sijasta. Toisaalta tähän käyttöön kelpaa teoriassa mikä tahansa matkakaiutin, joten pienempiäkin on saatavilla. Kokonsa vuoksi soundbar on näppärä vaihtoehto perinteisille stereokaiuttimille, sillä se livahtaa monien näyttöjen alle. Harmittavasti tämä on kuitenkin paljon kiinni näytön jalustasta, joka saattaa tulla tielle. Tällöin kaiutin mahtuu usein näytön taakse, tai hieman viereen.
Äänensä puolesta Stage Air ei tee mitään mahtavaa vaikutusta, mutta myöskään sen hinta, noin 40 euroa, ei erityisesti hirvitä. Ainakin itseäni viehättää se, että äänentoiston voi hoitaa yhdellä laitteella, eikä laadussa häviä kutakuinkin saman hintaluokan kahden kaiuttimen paketeille.

Creative Stage Air tarjoaa toimivan äänentoistoratkaisun PC- ja Mac-käyttäjille, joilla on tiukka budjetti. Kaiuttimen saatavuus Suomessa on pikaisella googlauksella heikohko.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

17.4.2019 14:17

Miten tuo vertautuu esim JBL Flip 3 ym. pieniin kannettaviin kaiuttimiin?

Flip 3:sta olen läppärin kanssa käyttänyt ja ihan ok on musiikin kuunteluun, mutta elokuvissa ym. häiritsee sen bassovoitttoinen ääni.

27.4.2019 21:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti NoSkillZ:
Miten tuo vertautuu esim JBL Flip 3 ym. pieniin kannettaviin kaiuttimiin?

Flip 3:sta olen läppärin kanssa käyttänyt ja ihan ok on musiikin kuunteluun, mutta elokuvissa ym. häiritsee sen bassovoitttoinen ääni.

Niihin pienempiin Bluetooth-kaiuttimiin verrattuna, joita olen testannut, sanoisin että tämän ääni on varsin tasapainoinen. Ei ainakaan tämän testin aikana tullut mieleen luonnehtia bassovoittoiseksi. Suoraan tuohon mainitsemaasi en osaa verrata, kun ei ole siitä kokemusta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HP esitteli 749 euron Reverb G2 -virtuaalitodellisuuslaitteen - molemmille silmille 2K-tarkkuus 90 Hz virkistystaajuudella HP esitteli 749 euron Reverb G2 -virtuaalitodellisuuslaitteen - molemmille silmille 2K-tarkkuus 90 Hz virkistystaajuudella (29.5.2020 17:00)
HP on esitellyt seuraavan sukupolven Reverb G2 -virtuaalitodellisuuslaitteen, joka on suunniteltu ja kehitetty yhdessä Valven ja Microsoftin kanssa. VR-kypäräksi kutsuttu laite tarjoaa molemmille ....
Pilviresetointi saapui Windows 10:lle uudessa päivityksessä Pilviresetointi saapui Windows 10:lle uudessa päivityksessä (29.5.2020 15:12)
Monet asiat eivät ole pitäneet paikkansa yhtä pitkään kuin se fakta, että Windowsin uudelleenasennus on tuskaista. Toki vuosien saatossa härdellistä on tullut hieman kesympi operaatio, mutta ....
Huawei Y5p saapuu Suomeen 129 euron hinnalla ja Android 10 -käyttöjärjestelmällä Huawei Y5p saapuu Suomeen 129 euron hinnalla ja Android 10 -käyttöjärjestelmällä (29.5.2020 13:27)
Huawei tuo Suomeen edullisen Y5p -puhelinmallin, joka tulee Andorid 10 -käyttöjärjestelmällä varustettuna. Hintaa tällä puhelimella on vain 129 euroa ja saatavilla se on 1. kesäkuuta alkaen. ....
Xiaomi Mi 10 Lite 5G -älypuhelin saapuu ennakkomyyntiin 1.6.2020 - 5G-puhelin 399 eurolla Xiaomi Mi 10 Lite 5G -älypuhelin saapuu ennakkomyyntiin 1.6.2020 - 5G-puhelin 399 eurolla (29.5.2020 12:23)
Elisa laajentaa nopealla tahdilla 5G-verkon saatavuutta Suomessa, mutta myös 5G-puhelimien valikoimaa. Elisa kertookin nyt, että Xiaomin edullinen Mi 10 Lite 5G -älypuhelin saapuu ennakkomyyntiin ....
Raspberry Pi 4:n saa nyt 8 gigatavun RAM-muistilla Raspberry Pi 4:n saa nyt 8 gigatavun RAM-muistilla (29.5.2020 11:44)
Raspberry Pi 4 -minitietokone julkaistiin lähes vuosi sitten 1GB, 2GB ja 4GB vaihtoehdoilla, mutta nyt tätä pientä laitetta saa myös 8 gigatavun keskusmuistilla. Raspberry Pi 4 -minitietokone ....

Uutisarkisto