AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotify hävisi Applelle – Tärkeän markkinapaikan herruus vaihtui

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 6.4.2019 10:47

Spotify hävisi Applelle – Tärkeän markkinapaikan herruus vaihtui Apple Music on onnistunut ohittamaan maailmanlaajuisesti suoratoistomarkkinoita hallitsevan Spotifyn Yhdysvalloissa. The Wall Street Journalin tietojen mukaan Spotifylla oli helmikuussa 26 miljoonaa tilaajaa Yhdysvalloissa ja Applella oli samaan aikaan 28 miljoonaa tilaajaa.
Maailmanlaajuisesti mitattuna Spotify johtaa edelleen Applea tilausmäärissä mitattuna, sillä helmikuussa Spotifylla oli maailmanlaajuisesti 96 miljoonaa tilaajaa. Tammikuussa Apple kertoi vuorostaan, että sen Apple Music -palvelulla on 50 miljoonaa tilaajaa. Apple on siis onnistunut selkeästi lyömään läpi Yhdysvalloissa, vaikka muualla Spotify pitääkin edelleen valtikkaa.

Yhdysvalloissa ero todennäköisesti kasvaa Applen eduksi tulevaisuudessa, sillä Apple Music kasvattaa käyttäjämääriään nopeammin kuin Spotify. Sama ilmiö näkyy myös Yhdysvaltojen ulkopuolella, jossa Apple Music kasvaa 2,4–2,8 prosentin tahtia ja Spotify taas 2–2,3 prosentin tahtia.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto