AfterDawn: IT-alan uutiset

Kadonneita MySpace-biisejä palautettiin – 490 000 hävinnyttä kappaletta ladattiin uudelleen nettiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 5.4.2019 09:59

Kadonneita MySpace-biisejä palautettiin – 490 000 hävinnyttä kappaletta ladattiin uudelleen nettiin MySpace oli 2000-vuosikymmenen yksi suosituimpia musiikkipalveluita ja artistien suosima sosiaalinen media. Palvelun aktiivisuus on kuitenkin laskenut radikaalisti, kun artistit ovat löytäneet parempia tapoja olla yhteydessä faneihinsa.
Ruma tahra palvelun historiikkiin saatiin maaliskuun puolivälissä, kun palvelun ylläpitäjä kertoi epäonnistuneen palvelinmuutoksen johtaneen valtavaan tietohäviöön. Ylläpidosta viestittiin, että kaikki vuosien 2003–2015 välillä tallennetut tiedot ovat hävinneet – mukaan lukien palveluun ladatut musiikkikappaleet.

Internet Archieve on kuitenkin onnistunut täyttämään tietohäviön aiheuttamaa mustaa aukkoa. Palvelu on nimittäin julkaissut noin 490 000 musiikkikappaletta, jotka on ladattu alun perin MySpaceen. Kappaleiden lähde on nimeltään anonymous academic group, joka kertoo osana omaa tutkimustaansa ladanneensa 1,3 teratavun edestä musiikkia MySpacesta.

MySpacessa on arvioitu olleen kuitenkin noin 50 miljoonaa musiikkikappaletta, joten palautetut kappaleet ovat vain pieni osa hävinneistä tiedoista. Aineiston kappaleet ovat vuosilta 2008–2010. Musiikkikappaleet löytyvät täältä.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto