Kadonneita MySpace-biisejä palautettiin – 490 000 hävinnyttä kappaletta ladattiin uudelleen nettiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 5.4.2019 09:59

Kadonneita MySpace-biisejä palautettiin – 490 000 hävinnyttä kappaletta ladattiin uudelleen nettiin MySpace oli 2000-vuosikymmenen yksi suosituimpia musiikkipalveluita ja artistien suosima sosiaalinen media. Palvelun aktiivisuus on kuitenkin laskenut radikaalisti, kun artistit ovat löytäneet parempia tapoja olla yhteydessä faneihinsa.
Ruma tahra palvelun historiikkiin saatiin maaliskuun puolivälissä, kun palvelun ylläpitäjä kertoi epäonnistuneen palvelinmuutoksen johtaneen valtavaan tietohäviöön. Ylläpidosta viestittiin, että kaikki vuosien 2003–2015 välillä tallennetut tiedot ovat hävinneet – mukaan lukien palveluun ladatut musiikkikappaleet.

Internet Archieve on kuitenkin onnistunut täyttämään tietohäviön aiheuttamaa mustaa aukkoa. Palvelu on nimittäin julkaissut noin 490 000 musiikkikappaletta, jotka on ladattu alun perin MySpaceen. Kappaleiden lähde on nimeltään anonymous academic group, joka kertoo osana omaa tutkimustaansa ladanneensa 1,3 teratavun edestä musiikkia MySpacesta.MySpacessa on arvioitu olleen kuitenkin noin 50 miljoonaa musiikkikappaletta, joten palautetut kappaleet ovat vain pieni osa hävinneistä tiedoista. Aineiston kappaleet ovat vuosilta 2008–2010. Musiikkikappaleet löytyvät täältä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Googlen uusi projekti on Ihmehimmeli - kyllä, suomeksi ja juuri noin kirjoitettuna Googlen uusi projekti on Ihmehimmeli - kyllä, suomeksi ja juuri noin kirjoitettuna (20.9.2019 13:10)
Googlen Project Ihmehimmeli on tekoälyprojekti, joka tuo biologiasta opittua ajallista koodausta (temporal coding) koneoppimiseen ja tekoälykehitykseen.
Amazon kiinnostui ilmastonmuutoksesta – Tilasi 100 000 uutta sähköautoa Amazon kiinnostui ilmastonmuutoksesta – Tilasi 100 000 uutta sähköautoa (20.9.2019 05:51)
Sähköautojen vyörymistä markkinoille ei voi estää enää mikään ja autoilun muutos näyttää saaneen kunnon sysäyksen myös Amazonin puolelta. Verkkokauppajätti on nimittäin tilannut peräti 100 000 ....
iOS 13 on julkaistu – Päivitä heti puhelimesi iOS 13 on julkaistu – Päivitä heti puhelimesi (20.9.2019 05:35)
Apple on julkaissut iOS 13 -käyttöjärjestelmäpäivityksen sitä tukeville laitteilla. Käytännössä päivityksen voi asentaa iPhone 6S:ään uudemmille iPhone-malleille sekä 7. sukupolven iPod touchille. ....
iPhone 11 Prosta löytyi lisää salaisuuksia – Puhelimessa ehkä kaksi gigatavua enemmän muistia iPhone 11 Prosta löytyi lisää salaisuuksia – Puhelimessa ehkä kaksi gigatavua enemmän muistia (19.9.2019 20:06)
iPhone 11 Pro -puhelimien käyttömuistin määrään on liittynyt ristiriitaisia tietoja ja soppaa hämmentää entisestään sovelluskehittäjä Steve Troughton-Smithin spekulaatiot. Hänen mukaansa puhelimista ....
Huaweilta uusi Android-lippulaiva – Kompensoiko rauta puutteellista softaa? Huaweilta uusi Android-lippulaiva – Kompensoiko rauta puutteellista softaa? (19.9.2019 17:21)
Huawei on nyt palannut älypuhelinareenoille esittelemällä Mate 30:n ja Mate 30 Pron. Yhtiö ei tietenkään ollut missään välissä pois markkinoilta, mutta Yhdysvaltojen asetettua Huawein mustalle ....

Uutisarkisto