AfterDawn: IT-alan uutiset

Kadonneita MySpace-biisejä palautettiin – 490 000 hävinnyttä kappaletta ladattiin uudelleen nettiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 5.4.2019 09:59

Kadonneita MySpace-biisejä palautettiin – 490 000 hävinnyttä kappaletta ladattiin uudelleen nettiin

MySpace oli 2000-vuosikymmenen yksi suosituimpia musiikkipalveluita ja artistien suosima sosiaalinen media. Palvelun aktiivisuus on kuitenkin laskenut radikaalisti, kun artistit ovat löytäneet parempia tapoja olla yhteydessä faneihinsa.
Ruma tahra palvelun historiikkiin saatiin maaliskuun puolivälissä, kun palvelun ylläpitäjä kertoi epäonnistuneen palvelinmuutoksen johtaneen valtavaan tietohäviöön. Ylläpidosta viestittiin, että kaikki vuosien 2003–2015 välillä tallennetut tiedot ovat hävinneet – mukaan lukien palveluun ladatut musiikkikappaleet.

Internet Archieve on kuitenkin onnistunut täyttämään tietohäviön aiheuttamaa mustaa aukkoa. Palvelu on nimittäin julkaissut noin 490 000 musiikkikappaletta, jotka on ladattu alun perin MySpaceen. Kappaleiden lähde on nimeltään anonymous academic group, joka kertoo osana omaa tutkimustaansa ladanneensa 1,3 teratavun edestä musiikkia MySpacesta.
MySpacessa on arvioitu olleen kuitenkin noin 50 miljoonaa musiikkikappaletta, joten palautetut kappaleet ovat vain pieni osa hävinneistä tiedoista. Aineiston kappaleet ovat vuosilta 2008–2010. Musiikkikappaleet löytyvät täältä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto