Apple nappasi taas Tesla-pomon – Menetti myös kovan luokan osaajan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 1.4.2019 11:09

Apple nappasi taas Tesla-pomon – Menetti myös kovan luokan osaajan Apple on rekrytoinut Teslan sähköautojen voimansiirtolinjojen kehityksestä vastaavan johtajan, Michael Schwekutschin. Applella hänen tehtävänkuvansa sijoittuu Special Project Groupiin, jossa kehitetään Applen uusia tuotteita mahdollisimman salassa. Aiemmin esimerkiksi Apple Watch -älykelloa on kehitetty Specia Project Groupissa.
Vielä ei ole hyvää käsitystä siitä, että mitä Schwekutsch tekee Applella, mutta ensimmäisen mielleyhtymä lienee sähköautot. Applen on huhuttu kehittävän omaa sähköautoa, vaikka sen kehityksen fokus onkin muuttunut ajan myötä. Apple tähtäsi alun perin oman sähköauton kehitykseen, mutta sittemmin projekti keskittyi vain itsestään ajavien autojen automaatiojärjestelmiin. Voi olla, että fokus on nyt siirtymässä uudelleen Applen oman auton kehitykseen.

Schwekutschin taitoja voidaan hyödyntää myös Applen ja Volkswagenin yhteistyössä, joka tähtää Applen työntekijöiden työmatkoihin käytettäviin yhteiskäyttöisten autojen kehitykseen.Uusien taitojen hankkimisen lisäksi Apple on menettänyt kovan luokan osaamista. Kovatasoisten A-mobiilisuorittimien kehityksestä vastannut Gerard Williams III on nimittäin jättänyt tehtävänsä CNetin mukaan. Williamsin vastuulla ovat olleet iPhoneissa ja iPadeissa käytettyjen järjestelmäpiirien kehitys A7:stä lähtien. Hänen johdollaan Apple siirtyi ensimmäisten mobiilisuorittimien joukossa 64-bittiseen arkkitehtuuriin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HP esitteli 749 euron Reverb G2 -virtuaalitodellisuuslaitteen - molemmille silmille 2K-tarkkuus 90 Hz virkistystaajuudella HP esitteli 749 euron Reverb G2 -virtuaalitodellisuuslaitteen - molemmille silmille 2K-tarkkuus 90 Hz virkistystaajuudella (29.5.2020 17:00)
HP on esitellyt seuraavan sukupolven Reverb G2 -virtuaalitodellisuuslaitteen, joka on suunniteltu ja kehitetty yhdessä Valven ja Microsoftin kanssa. VR-kypäräksi kutsuttu laite tarjoaa molemmille ....
Pilviresetointi saapui Windows 10:lle uudessa päivityksessä Pilviresetointi saapui Windows 10:lle uudessa päivityksessä (29.5.2020 15:12)
Monet asiat eivät ole pitäneet paikkansa yhtä pitkään kuin se fakta, että Windowsin uudelleenasennus on tuskaista. Toki vuosien saatossa härdellistä on tullut hieman kesympi operaatio, mutta ....
Huawei Y5p saapuu Suomeen 129 euron hinnalla ja Android 10 -käyttöjärjestelmällä Huawei Y5p saapuu Suomeen 129 euron hinnalla ja Android 10 -käyttöjärjestelmällä (29.5.2020 13:27)
Huawei tuo Suomeen edullisen Y5p -puhelinmallin, joka tulee Andorid 10 -käyttöjärjestelmällä varustettuna. Hintaa tällä puhelimella on vain 129 euroa ja saatavilla se on 1. kesäkuuta alkaen. ....
Xiaomi Mi 10 Lite 5G -älypuhelin saapuu ennakkomyyntiin 1.6.2020 - 5G-puhelin 399 eurolla Xiaomi Mi 10 Lite 5G -älypuhelin saapuu ennakkomyyntiin 1.6.2020 - 5G-puhelin 399 eurolla (29.5.2020 12:23)
Elisa laajentaa nopealla tahdilla 5G-verkon saatavuutta Suomessa, mutta myös 5G-puhelimien valikoimaa. Elisa kertookin nyt, että Xiaomin edullinen Mi 10 Lite 5G -älypuhelin saapuu ennakkomyyntiin ....
Raspberry Pi 4:n saa nyt 8 gigatavun RAM-muistilla Raspberry Pi 4:n saa nyt 8 gigatavun RAM-muistilla (29.5.2020 11:44)
Raspberry Pi 4 -minitietokone julkaistiin lähes vuosi sitten 1GB, 2GB ja 4GB vaihtoehdoilla, mutta nyt tätä pientä laitetta saa myös 8 gigatavun keskusmuistilla. Raspberry Pi 4 -minitietokone ....

Uutisarkisto