AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple nappasi taas Tesla-pomon – Menetti myös kovan luokan osaajan

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 1.4.2019 11:09

Apple nappasi taas Tesla-pomon – Menetti myös kovan luokan osaajan Apple on rekrytoinut Teslan sähköautojen voimansiirtolinjojen kehityksestä vastaavan johtajan, Michael Schwekutschin. Applella hänen tehtävänkuvansa sijoittuu Special Project Groupiin, jossa kehitetään Applen uusia tuotteita mahdollisimman salassa. Aiemmin esimerkiksi Apple Watch -älykelloa on kehitetty Specia Project Groupissa.
Vielä ei ole hyvää käsitystä siitä, että mitä Schwekutsch tekee Applella, mutta ensimmäisen mielleyhtymä lienee sähköautot. Applen on huhuttu kehittävän omaa sähköautoa, vaikka sen kehityksen fokus onkin muuttunut ajan myötä. Apple tähtäsi alun perin oman sähköauton kehitykseen, mutta sittemmin projekti keskittyi vain itsestään ajavien autojen automaatiojärjestelmiin. Voi olla, että fokus on nyt siirtymässä uudelleen Applen oman auton kehitykseen.

Schwekutschin taitoja voidaan hyödyntää myös Applen ja Volkswagenin yhteistyössä, joka tähtää Applen työntekijöiden työmatkoihin käytettäviin yhteiskäyttöisten autojen kehitykseen.

Uusien taitojen hankkimisen lisäksi Apple on menettänyt kovan luokan osaamista. Kovatasoisten A-mobiilisuorittimien kehityksestä vastannut Gerard Williams III on nimittäin jättänyt tehtävänsä CNetin mukaan. Williamsin vastuulla ovat olleet iPhoneissa ja iPadeissa käytettyjen järjestelmäpiirien kehitys A7:stä lähtien. Hänen johdollaan Apple siirtyi ensimmäisten mobiilisuorittimien joukossa 64-bittiseen arkkitehtuuriin.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto