Apple nappasi taas Tesla-pomon – Menetti myös kovan luokan osaajan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 1.4.2019 11:09

Apple nappasi taas Tesla-pomon – Menetti myös kovan luokan osaajan Apple on rekrytoinut Teslan sähköautojen voimansiirtolinjojen kehityksestä vastaavan johtajan, Michael Schwekutschin. Applella hänen tehtävänkuvansa sijoittuu Special Project Groupiin, jossa kehitetään Applen uusia tuotteita mahdollisimman salassa. Aiemmin esimerkiksi Apple Watch -älykelloa on kehitetty Specia Project Groupissa.
Vielä ei ole hyvää käsitystä siitä, että mitä Schwekutsch tekee Applella, mutta ensimmäisen mielleyhtymä lienee sähköautot. Applen on huhuttu kehittävän omaa sähköautoa, vaikka sen kehityksen fokus onkin muuttunut ajan myötä. Apple tähtäsi alun perin oman sähköauton kehitykseen, mutta sittemmin projekti keskittyi vain itsestään ajavien autojen automaatiojärjestelmiin. Voi olla, että fokus on nyt siirtymässä uudelleen Applen oman auton kehitykseen.

Schwekutschin taitoja voidaan hyödyntää myös Applen ja Volkswagenin yhteistyössä, joka tähtää Applen työntekijöiden työmatkoihin käytettäviin yhteiskäyttöisten autojen kehitykseen.Uusien taitojen hankkimisen lisäksi Apple on menettänyt kovan luokan osaamista. Kovatasoisten A-mobiilisuorittimien kehityksestä vastannut Gerard Williams III on nimittäin jättänyt tehtävänsä CNetin mukaan. Williamsin vastuulla ovat olleet iPhoneissa ja iPadeissa käytettyjen järjestelmäpiirien kehitys A7:stä lähtien. Hänen johdollaan Apple siirtyi ensimmäisten mobiilisuorittimien joukossa 64-bittiseen arkkitehtuuriin.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Googlen uusi projekti on Ihmehimmeli - kyllä, suomeksi ja juuri noin kirjoitettuna Googlen uusi projekti on Ihmehimmeli - kyllä, suomeksi ja juuri noin kirjoitettuna (20.9.2019 13:10)
Googlen Project Ihmehimmeli on tekoälyprojekti, joka tuo biologiasta opittua ajallista koodausta (temporal coding) koneoppimiseen ja tekoälykehitykseen.
Amazon kiinnostui ilmastonmuutoksesta – Tilasi 100 000 uutta sähköautoa Amazon kiinnostui ilmastonmuutoksesta – Tilasi 100 000 uutta sähköautoa (20.9.2019 05:51)
Sähköautojen vyörymistä markkinoille ei voi estää enää mikään ja autoilun muutos näyttää saaneen kunnon sysäyksen myös Amazonin puolelta. Verkkokauppajätti on nimittäin tilannut peräti 100 000 ....
iOS 13 on julkaistu – Päivitä heti puhelimesi iOS 13 on julkaistu – Päivitä heti puhelimesi (20.9.2019 05:35)
Apple on julkaissut iOS 13 -käyttöjärjestelmäpäivityksen sitä tukeville laitteilla. Käytännössä päivityksen voi asentaa iPhone 6S:ään uudemmille iPhone-malleille sekä 7. sukupolven iPod touchille. ....
iPhone 11 Prosta löytyi lisää salaisuuksia – Puhelimessa ehkä kaksi gigatavua enemmän muistia iPhone 11 Prosta löytyi lisää salaisuuksia – Puhelimessa ehkä kaksi gigatavua enemmän muistia (19.9.2019 20:06)
iPhone 11 Pro -puhelimien käyttömuistin määrään on liittynyt ristiriitaisia tietoja ja soppaa hämmentää entisestään sovelluskehittäjä Steve Troughton-Smithin spekulaatiot. Hänen mukaansa puhelimista ....
Huaweilta uusi Android-lippulaiva – Kompensoiko rauta puutteellista softaa? Huaweilta uusi Android-lippulaiva – Kompensoiko rauta puutteellista softaa? (19.9.2019 17:21)
Huawei on nyt palannut älypuhelinareenoille esittelemällä Mate 30:n ja Mate 30 Pron. Yhtiö ei tietenkään ollut missään välissä pois markkinoilta, mutta Yhdysvaltojen asetettua Huawein mustalle ....

Uutisarkisto