AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi ennakkopäätös – Virtuaalivaluuttatappiot ovat vähennyskelpoisia

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 30.3.2019 09:35

Uusi ennakkopäätös – Virtuaalivaluuttatappiot ovat vähennyskelpoisia Korkeimman hallinto-oikeuden antaman päätöksen (KHO 2019:42) mukaan virtuaalivaluuttojen vaihtoon euroihin sovelletaan tuloverolain luovutusvoittoa koskevia säännöksiä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että virtuaalivaluuttojen luovutustappiot ovat vähennyskelpoisia.
Päätöksen takia Verohallinto joutuu päivittämään tulkintalinjaansa, jonka perusteella virtuaalivaluuttojen luovutustappioita ei ole voinut vähentää tuloistaan. KHO:n päätös vahvistaa virtuaalivaluuttojen aseman tuloverolaissa tarkoitettuna omaisuutena.

Verohallinto huomauttaa, ettei KHO:n päätöksessä otettu kantaa tilanteeseen, jossa virtuaalivaluuttaa vaihdetaan toiseen virtuaalivaluuttaan. Tällaisen omaisuusmuutoksen verotuksellisesta kohtelusta ei ole siis vielä ennakkopäätöstä. Verohallinnon näkemyksen mukaan verottaminen valuutan vaihtamisen yhteydessä on kuitenkin nyt aiempaa paremmin perusteltavissa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto