AfterDawn: IT-alan uutiset

Onko PlayStation VR floppi? Myyty vain yli 4 miljoonaa kappaletta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.3.2019 09:06 Kommentteja (5)

Onko PlayStation VR floppi? Myyty vain yli 4 miljoonaa kappaletta

Sony paljasti tällä viikolla, että se on myynyt maailmanlaajuisesti yli 4,2 miljoonaa kappaletta PlayStation VR -laseja maaliskuun 3. päivään mennessä. Lasit tulivat markkinoille lokakuussa 2016.
Myyntilukemat eivät vaikuta kovin kummoisilta, onhan lasit olleet jo 2,5 vuotta saatavilla ja yhteensopivia PlayStation 4 -järjestelmiäkin on myyty jo 91,6 miljoonaa. Alle viisi prosenttia PlayStation 4:n omistajista on siis nähnyt PS VR -lasit ostamisen arvoisena lisälaitteena.

ArsTechina vertaa tilannetta 1990-luvun alussa myyntiin tulleeseen Sega CD -lisälaitteeseen, jota myytiin yli 2,2 miljoonaa kappaletta. CD:tä käytettiin Sega Genesis -konsolilla, jota oli myyty 30,75 miljoonaa kappaletta. Sega CD siis vetosi Genesis-konsolin omistajiin tuplasta paremmin kuin PlayStation VR -lasit PS4:n omistajiin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

128.3.2019 10:56

Jännä artikkeli, kun toinen sivusto uutisoi tänään PS VRn olleen menestys ja pelejä tulossa lisää.

228.3.2019 12:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti eddison84:
Jännä artikkeli, kun toinen sivusto uutisoi tänään PS VRn olleen menestys ja pelejä tulossa lisää.

Samaa mieltä. Jenkkisivustot käyttävät tästä myyntimäärästä termiä "major milestone". Ei kuulosta ihan huonolta määrältä. On myös outoa verrata sitä johonkin 90-luvun lisälaitteeseen, joka ensinnäkin maksoi puolet vähemmän kuin PS VR, ja lisäksi VR-lasien ostamiseen on myös monia rajoittavia tekijöitä kuin pelkkä houkuttelevuus, kuten esimerkiksi 3d-pahoinvointi.

328.3.2019 14:41

Alle viiden prosentin "attach" PS4 ostajiin ei kovin hääppöiseltä vaikuta.

Ei ehkä suoranainen floppi, mutta ei mikään menestyskään kyllä.

428.3.2019 16:40

Viisi prosenttia on aika kova lukema jos vertaa prosentteihin pc-puolella:

https://www.gamesindustry.biz/articles/...doubled-in-2018

528.3.2019 19:28
Leemee
Vahvistamaton

Tuossa vertailussa ei ole mitään järkeä. PS VR on myynyt lähes 100% enemmän kuin Sega CD. Pelejä ei myydä suhteellisilla prosenteilla vaan apsoluuttisilla määrillä. Jos vaikka peliä x olisi myyty 10% Windows phonen käyttäjiä, ja vain 1% Android phonen käyttäjiä, niin kumpi on tuonut tekikälle enemmän rahaa? Olettaen että pelin hinta on sama.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto