Onko PlayStation VR floppi? Myyty vain yli 4 miljoonaa kappaletta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.3.2019 09:06 Kommentteja (5)

Onko PlayStation VR floppi? Myyty vain yli 4 miljoonaa kappaletta Sony paljasti tällä viikolla, että se on myynyt maailmanlaajuisesti yli 4,2 miljoonaa kappaletta PlayStation VR -laseja maaliskuun 3. päivään mennessä. Lasit tulivat markkinoille lokakuussa 2016.
Myyntilukemat eivät vaikuta kovin kummoisilta, onhan lasit olleet jo 2,5 vuotta saatavilla ja yhteensopivia PlayStation 4 -järjestelmiäkin on myyty jo 91,6 miljoonaa. Alle viisi prosenttia PlayStation 4:n omistajista on siis nähnyt PS VR -lasit ostamisen arvoisena lisälaitteena.

ArsTechina vertaa tilannetta 1990-luvun alussa myyntiin tulleeseen Sega CD -lisälaitteeseen, jota myytiin yli 2,2 miljoonaa kappaletta. CD:tä käytettiin Sega Genesis -konsolilla, jota oli myyty 30,75 miljoonaa kappaletta. Sega CD siis vetosi Genesis-konsolin omistajiin tuplasta paremmin kuin PlayStation VR -lasit PS4:n omistajiin.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

128.3.2019 10:56

Jännä artikkeli, kun toinen sivusto uutisoi tänään PS VRn olleen menestys ja pelejä tulossa lisää.

228.3.2019 12:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti eddison84:
Jännä artikkeli, kun toinen sivusto uutisoi tänään PS VRn olleen menestys ja pelejä tulossa lisää.

Samaa mieltä. Jenkkisivustot käyttävät tästä myyntimäärästä termiä "major milestone". Ei kuulosta ihan huonolta määrältä. On myös outoa verrata sitä johonkin 90-luvun lisälaitteeseen, joka ensinnäkin maksoi puolet vähemmän kuin PS VR, ja lisäksi VR-lasien ostamiseen on myös monia rajoittavia tekijöitä kuin pelkkä houkuttelevuus, kuten esimerkiksi 3d-pahoinvointi.

328.3.2019 14:41

Alle viiden prosentin "attach" PS4 ostajiin ei kovin hääppöiseltä vaikuta.

Ei ehkä suoranainen floppi, mutta ei mikään menestyskään kyllä.

428.3.2019 16:40

Viisi prosenttia on aika kova lukema jos vertaa prosentteihin pc-puolella:

https://www.gamesindustry.biz/articles/...doubled-in-2018

528.3.2019 19:28
Leemee
Vahvistamaton

Tuossa vertailussa ei ole mitään järkeä. PS VR on myynyt lähes 100% enemmän kuin Sega CD. Pelejä ei myydä suhteellisilla prosenteilla vaan apsoluuttisilla määrillä. Jos vaikka peliä x olisi myyty 10% Windows phonen käyttäjiä, ja vain 1% Android phonen käyttäjiä, niin kumpi on tuonut tekikälle enemmän rahaa? Olettaen että pelin hinta on sama.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Googlen uusi projekti on Ihmehimmeli - kyllä, suomeksi ja juuri noin kirjoitettuna Googlen uusi projekti on Ihmehimmeli - kyllä, suomeksi ja juuri noin kirjoitettuna (20.9.2019 13:10)
Googlen Project Ihmehimmeli on tekoälyprojekti, joka tuo biologiasta opittua ajallista koodausta (temporal coding) koneoppimiseen ja tekoälykehitykseen.
Amazon kiinnostui ilmastonmuutoksesta – Tilasi 100 000 uutta sähköautoa Amazon kiinnostui ilmastonmuutoksesta – Tilasi 100 000 uutta sähköautoa (20.9.2019 05:51)
Sähköautojen vyörymistä markkinoille ei voi estää enää mikään ja autoilun muutos näyttää saaneen kunnon sysäyksen myös Amazonin puolelta. Verkkokauppajätti on nimittäin tilannut peräti 100 000 ....
iOS 13 on julkaistu – Päivitä heti puhelimesi iOS 13 on julkaistu – Päivitä heti puhelimesi (20.9.2019 05:35)
Apple on julkaissut iOS 13 -käyttöjärjestelmäpäivityksen sitä tukeville laitteilla. Käytännössä päivityksen voi asentaa iPhone 6S:ään uudemmille iPhone-malleille sekä 7. sukupolven iPod touchille. ....
iPhone 11 Prosta löytyi lisää salaisuuksia – Puhelimessa ehkä kaksi gigatavua enemmän muistia iPhone 11 Prosta löytyi lisää salaisuuksia – Puhelimessa ehkä kaksi gigatavua enemmän muistia (19.9.2019 20:06)
iPhone 11 Pro -puhelimien käyttömuistin määrään on liittynyt ristiriitaisia tietoja ja soppaa hämmentää entisestään sovelluskehittäjä Steve Troughton-Smithin spekulaatiot. Hänen mukaansa puhelimista ....
Huaweilta uusi Android-lippulaiva – Kompensoiko rauta puutteellista softaa? Huaweilta uusi Android-lippulaiva – Kompensoiko rauta puutteellista softaa? (19.9.2019 17:21)
Huawei on nyt palannut älypuhelinareenoille esittelemällä Mate 30:n ja Mate 30 Pron. Yhtiö ei tietenkään ollut missään välissä pois markkinoilta, mutta Yhdysvaltojen asetettua Huawein mustalle ....

Uutisarkisto