AfterDawn: IT-alan uutiset

Pelätty tekijänoikeusdirektiivi meni läpi – Linkkivero ja sisältösuodatus tulevat

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 27.3.2019 08:57 Kommentteja (1)

Pelätty tekijänoikeusdirektiivi meni läpi – Linkkivero ja sisältösuodatus tulevat Euroopan parlamentti hyväksyi eilen järjestetyssä äänestyksessä kiistellyn tekijänoikeusdirektiivin äänin 348–274. Eniten näkemyseroa aiheuttaneet artiklat ovat mukana hyväksytyssä direktiivissä.
Direktiivin hyväksymisäänestyksen yhteydessä äänestettiin myös ehdotuksesta, jossa vaadittiin verkkosivujen ylläpitäjille asetetun latausfiltterivelvoitteen poistamista. Ehdotus kaadettiin vain viiden äänen erolla.

Parlamentin hyväksyttyä direktiivin, pallo siirtyy EU:n jäsenvaltioille. Kullakin maalla on 24 kuukautta aikaa mukauttaa kansallista lainsäädäntöään niin, että ne ovat direktiivin mukaisia. Toisin sanoen Suomessa tänä keväänä valittava hallitus tulee vastaamaan direktiivin mukaisen lainsäädännön valmistelusta.

Direktiivi on aiheuttanut närää kahden artiklan takia. Niin sanottu artikla 11 velvoittaa julkaisualustoja maksamaan niin sanottua linkkiveroa oikeuksienomistajille, mikäli alusta aikoo käyttää linkkien yhteydessä verkkosivuilta lainattua sisältöä. Aiemmin artikla 13 -nimellä tunnettu säädös edellyttää vuorostaan verkkosivujen ylläpitäjiä estämään käyttäjiä lataamasta palveluun tekijänoikeudenalaista sisältöä ilman lupaa.AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

12.4.2019 17:46

Google ja muut voivat esittää mielipiteensä asiaan eurovaaleissa.

Eli blokkaamalla kaikki virallisten medioiden vaaliuutisointikin ja sallimalla vain tekijänoikeusvapaa vaihtoehtomedioiden yms. vaaliuutisointi.


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto