Tesla lopettaa autojen vuosihuollot - jatkossa huolto vain tarvittaessa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 23.3.2019 17:44

Tesla lopettaa autojen vuosihuollot - jatkossa huolto vain tarvittaessa Tesla on valmistanut sähköautoja vuodesta 2012 lähtien. Koko olemassaolonsa ajan yhtiö on noudattanut hyvin perinteistä, polttomoottoriautoista tuttua vuosittaista huolto-ohjelmaa.
Nyt kuitenkin yhtiö on todennut keräämänsä datan perusteella, että sähköautoja on aivan turha huoltaa joka vuosi. Yhtiö on nyt päättänyt siirtyä "vain tarvittaessa"-tyyliseen huolto-ohjelmaan, jossa auto välittää tietoja kunnostaan suoraan Teslalle - ja jos tarvetta on, ilmoittaa auto omistajalleen huollon tarpeesta.

Syy muutokseen on sinänsä yksinkertainen: Polttomoottoriautoissa tavanomainen vuosihuolto sisältää öljynvaihdon sekä mahdollisen jarrujen kunnon tarkistuksen sekä isommat remontit kuten jakohihnan vaihdon. Sähköauton moottoreihin ei tarvita lainkaan öljynvaihtoa, joka poistaa jo yleisimmän syyn vuosittaiselle huollolle. Lisäksi sähköautot keräävät talteen jarrutusenergiaa ja syöttävät sen takaisin akkuihin, jolloin suurin osa jarrutuksista tapahtuu tavallaan moottorijarrutuksella, säästäen jarrupaloja ja -levyjä.Ainoa tasaisin aikavälein tehtävä huolto tulee olemaan jatkossa joka toinen vuosi tehtävä jarrunesteiden tasojen ja kunnon tarkistus, ainakin Yhdysvalloissa.

Muutos huolto-ohjelmaan ei vaikuta mitenkään Teslan takuuseen. Myös kuluttajat, jotka ovat aiemmin ostaneet tietyn määrämittaisen huolto-ohjelman autolleen, saavat käyttää sen, vaikka vuosittainen "pakollinen" huolto poistuukin. Samalla Tesla lopettaa määräaikaisten huolto-ohjelmien myymisen asiakkailleen.

Muutoksesta ilmoitettiin Teslan huoltosivuilla, joissa olevat kysymys/vastaus -kohdat muuttuivat pari päivää sitten.

EDIT 18:05: Saimme viestiä, että vuosittainen huolto ei ole ollut ainakaan viime aikoina enää ehtona takuun säilymiselle, vaikka vuosihuolto onkin ollut Teslan suositus. Eli ainoa mikä muuttuu, on se, että autoa ei enää edes suositella huollettavaksi vuosittain, vaan ainoastaan tarvittaessa (huomioiden kuitenkin suositeltu kahden vuoden välein tehtävä jarrunesteiden tarkistus).

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna (6.12.2019 16:51)
YouTuben viime vuonna julkaisema Rewind-muistelovideo ei ollut nettikansan mieleen, sillä siitä tuli palveluin vihatuin (dislike) video. Tähän päivään mennessä videolle on annettu 17 miljoonaa ....
Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen (6.12.2019 16:00)
Puolijohdejätti Qualcomm ja Pokemon Go -pelistä parhaiten tunnettu Niantic Labs kehittävät yhdessä uuteen Snapdragon XR2 -alustaan perustuvia AR-laseja. Kehitteillä olevat AR-lasit eivät ....
Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) (6.12.2019 15:31)
Black Friday oli ja meni. Black Friday -tarjousjuhlan aikana nähtiin paljon tarjouksia kuulokkeiden kohdalla. Tarjouksessa olivat esimerkiksi Sennheiser HD 598 Cs, Sony WF-1000XM3 ja Sony WH-1000XM3 ....
Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera (6.12.2019 12:01)
Motorolan One -sarja sai taas uuden lisäyksen, sillä yritys julkisti Motorola One Hyper -puhelimen. Motorola on tänä vuonna tuonut markkinoille muun muassa Motorola One Macron, Motorola One ....
Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera (6.12.2019 11:05)
Samsungin komponenttikehityksestä on kuultu kamerasensoriuutisia muutamaan otteeseen tämän vuoden aikana. Yhtiö on kertonut kehittäneensä niin 64 kuin peräti 108 megapikselin kennot älypuhelimiin. ....

Uutisarkisto