Tesla lopettaa autojen vuosihuollot - jatkossa huolto vain tarvittaessa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 23.3.2019 17:44

Tesla lopettaa autojen vuosihuollot - jatkossa huolto vain tarvittaessa Tesla on valmistanut sähköautoja vuodesta 2012 lähtien. Koko olemassaolonsa ajan yhtiö on noudattanut hyvin perinteistä, polttomoottoriautoista tuttua vuosittaista huolto-ohjelmaa.
Nyt kuitenkin yhtiö on todennut keräämänsä datan perusteella, että sähköautoja on aivan turha huoltaa joka vuosi. Yhtiö on nyt päättänyt siirtyä "vain tarvittaessa"-tyyliseen huolto-ohjelmaan, jossa auto välittää tietoja kunnostaan suoraan Teslalle - ja jos tarvetta on, ilmoittaa auto omistajalleen huollon tarpeesta.

Syy muutokseen on sinänsä yksinkertainen: Polttomoottoriautoissa tavanomainen vuosihuolto sisältää öljynvaihdon sekä mahdollisen jarrujen kunnon tarkistuksen sekä isommat remontit kuten jakohihnan vaihdon. Sähköauton moottoreihin ei tarvita lainkaan öljynvaihtoa, joka poistaa jo yleisimmän syyn vuosittaiselle huollolle. Lisäksi sähköautot keräävät talteen jarrutusenergiaa ja syöttävät sen takaisin akkuihin, jolloin suurin osa jarrutuksista tapahtuu tavallaan moottorijarrutuksella, säästäen jarrupaloja ja -levyjä.Ainoa tasaisin aikavälein tehtävä huolto tulee olemaan jatkossa joka toinen vuosi tehtävä jarrunesteiden tasojen ja kunnon tarkistus, ainakin Yhdysvalloissa.

Muutos huolto-ohjelmaan ei vaikuta mitenkään Teslan takuuseen. Myös kuluttajat, jotka ovat aiemmin ostaneet tietyn määrämittaisen huolto-ohjelman autolleen, saavat käyttää sen, vaikka vuosittainen "pakollinen" huolto poistuukin. Samalla Tesla lopettaa määräaikaisten huolto-ohjelmien myymisen asiakkailleen.

Muutoksesta ilmoitettiin Teslan huoltosivuilla, joissa olevat kysymys/vastaus -kohdat muuttuivat pari päivää sitten.

EDIT 18:05: Saimme viestiä, että vuosittainen huolto ei ole ollut ainakaan viime aikoina enää ehtona takuun säilymiselle, vaikka vuosihuolto onkin ollut Teslan suositus. Eli ainoa mikä muuttuu, on se, että autoa ei enää edes suositella huollettavaksi vuosittain, vaan ainoastaan tarvittaessa (huomioiden kuitenkin suositeltu kahden vuoden välein tehtävä jarrunesteiden tarkistus).

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Trump uhkaa sulkea koko sosiaalisen median – Kimpaantui Twitterille faktanapista Trump uhkaa sulkea koko sosiaalisen median – Kimpaantui Twitterille faktanapista (28.5.2020 06:12)
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on hyökännyt voimakkasti sosiaalista mediaa vastaan, vaikka hän on omassa politiikassaan hyödyntänyt sitä varsin paljon. Sosiaalinen media on tarjonnut ....
1 kommentti
Halvimmat SSD-levyt juuri nyt: Huipputarjouksena teran levy 91 eurolla, 120GB 22e, 480GB 62e, ... Halvimmat SSD-levyt juuri nyt: Huipputarjouksena teran levy 91 eurolla, 120GB 22e, 480GB 62e, ... (27.5.2020 18:30)
Hintakatsauksemme Suomen SSD-levyjen hintoihin on jälleen täällä. Eri kokoluokista olemme kaivaneet esille kaikkein edullisimmat SSD-levyt mitä Suomessa myynnissä on.
1 kommentti
Lenovo esitteli kaksi 2-in-1-kannettavaa: Yoga Duet 7i ja IdeaPad Duet 3i Lenovo esitteli kaksi 2-in-1-kannettavaa: Yoga Duet 7i ja IdeaPad Duet 3i (27.5.2020 18:26)
Lenovo on julkaissut kaksi 2-in-1 -kannettavaa tietokonetta, jotka pyörittävät Windows 10 -käyttöjärjestelmää ja tukevat LTE-yhteyksiä. Yoga Duet 7i on varustettu 13-tuumaisella IPS 2K -kosketusnäytöllä ....
OnePlus paljasti: Tulossa on jälleen edullisia puhelimia OnePlus paljasti: Tulossa on jälleen edullisia puhelimia (27.5.2020 17:13)
OnePlus nousi kansan tietoisuuteen vuonna 2014 aggressiivisella mainoskampanjalla, jossa se puhui lippulaivantappajasta, jonka hinta on vain murto-osa huippuvalmistajien laitteesta. OnePlus ....
OnePlus julkaisi OnePlus 5 ja 5T -puhelimille ison OxygenOS 10 -päivityksen OnePlus julkaisi OnePlus 5 ja 5T -puhelimille ison OxygenOS 10 -päivityksen (27.5.2020 16:57)
OnePlus tunnetaan erityisesti laadukkaista ja kohtuuhintaisista älypuhelimista, mutta samalla yhtiö on profiloitunut ohjelmistopäivitysten rintamalla tuomalla älypuhelimiinsa päivityksiä takuuvarmasti ....

Uutisarkisto