Tesla lopettaa autojen vuosihuollot - jatkossa huolto vain tarvittaessa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 23.3.2019 17:44

Tesla lopettaa autojen vuosihuollot - jatkossa huolto vain tarvittaessa Tesla on valmistanut sähköautoja vuodesta 2012 lähtien. Koko olemassaolonsa ajan yhtiö on noudattanut hyvin perinteistä, polttomoottoriautoista tuttua vuosittaista huolto-ohjelmaa.
Nyt kuitenkin yhtiö on todennut keräämänsä datan perusteella, että sähköautoja on aivan turha huoltaa joka vuosi. Yhtiö on nyt päättänyt siirtyä "vain tarvittaessa"-tyyliseen huolto-ohjelmaan, jossa auto välittää tietoja kunnostaan suoraan Teslalle - ja jos tarvetta on, ilmoittaa auto omistajalleen huollon tarpeesta.

Syy muutokseen on sinänsä yksinkertainen: Polttomoottoriautoissa tavanomainen vuosihuolto sisältää öljynvaihdon sekä mahdollisen jarrujen kunnon tarkistuksen sekä isommat remontit kuten jakohihnan vaihdon. Sähköauton moottoreihin ei tarvita lainkaan öljynvaihtoa, joka poistaa jo yleisimmän syyn vuosittaiselle huollolle. Lisäksi sähköautot keräävät talteen jarrutusenergiaa ja syöttävät sen takaisin akkuihin, jolloin suurin osa jarrutuksista tapahtuu tavallaan moottorijarrutuksella, säästäen jarrupaloja ja -levyjä.Ainoa tasaisin aikavälein tehtävä huolto tulee olemaan jatkossa joka toinen vuosi tehtävä jarrunesteiden tasojen ja kunnon tarkistus, ainakin Yhdysvalloissa.

Muutos huolto-ohjelmaan ei vaikuta mitenkään Teslan takuuseen. Myös kuluttajat, jotka ovat aiemmin ostaneet tietyn määrämittaisen huolto-ohjelman autolleen, saavat käyttää sen, vaikka vuosittainen "pakollinen" huolto poistuukin. Samalla Tesla lopettaa määräaikaisten huolto-ohjelmien myymisen asiakkailleen.

Muutoksesta ilmoitettiin Teslan huoltosivuilla, joissa olevat kysymys/vastaus -kohdat muuttuivat pari päivää sitten.

EDIT 18:05: Saimme viestiä, että vuosittainen huolto ei ole ollut ainakaan viime aikoina enää ehtona takuun säilymiselle, vaikka vuosihuolto onkin ollut Teslan suositus. Eli ainoa mikä muuttuu, on se, että autoa ei enää edes suositella huollettavaksi vuosittain, vaan ainoastaan tarvittaessa (huomioiden kuitenkin suositeltu kahden vuoden välein tehtävä jarrunesteiden tarkistus).

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: Sennheiser CX 6.00 -Bluetooth-nappikuulokkeet nyt vain 49 euroa Päivän diili: Sennheiser CX 6.00 -Bluetooth-nappikuulokkeet nyt vain 49 euroa (18.10.2019 18:02)
Sennheiser CX 6.00 -Bluetooth-nappikuulokkeet nyt vain 49 euroa, kun normaalisti näitä kuulokkeita myydään 77 eurolla. Tarjous löytyy Verkkokauppa.comilta sekä Powerilta, joiden valikoimissa ....
MSI:lta kaksi uutta sisällöntuottajille suunnattua kannettavaa tietokonetta MSI:lta kaksi uutta sisällöntuottajille suunnattua kannettavaa tietokonetta (18.10.2019 16:22)
MSI esitteli kaksi sisällöntuottajille tarkoitettua kannettavaa tietokonetta. Kannettavat ovat nimeltään Creator 15M ja Creator 17M. Molemmat kannettavat sisältävät varsin tehokkaat komponentit, ....
WhatsApp-puheluista joutuu maksamaan Libanonissa – Suomeenkin maksua kaavailtiin WhatsApp-puheluista joutuu maksamaan Libanonissa – Suomeenkin maksua kaavailtiin (18.10.2019 06:20)
Verkkoneutraliteetti on ollut Suomessakin pariin otteeseen iso puheenaihe viimeisen 10 vuoden aikana. Asia nousi esiin vuosikymmenen alussa Skype-veron muodossa, kun operaattorit esittivät halustaan ....
Outo tilanne – Google tarjoaa rajatonta ja ilmaista tallennustilaa iPhone-käyttäjille Outo tilanne – Google tarjoaa rajatonta ja ilmaista tallennustilaa iPhone-käyttäjille (18.10.2019 06:06)
Google on tarjonnut Pixel-puhelimien ostajille avokätisesti rajatonta ja ilmaista pilvitallennustilaa valokuvien ja videoiden säilömiseksi. Uusimman Pixel 4 -puhelimen kohdalla tämä tarjous ....
Vertailussa Pixel 4 vs Pixel 3: Mikä muuttui? Vertailussa Pixel 4 vs Pixel 3: Mikä muuttui? (17.10.2019 19:49)
Google esitteli tällä viikolla uudet Pixel 4 -puhelimet, jotka saapuivat odotetusti jälleen kahdessa eri kokoluokassa. Tässä jutussa vertailemme laitteista pienempiä "perusmalleja". Hakujätin ....

Uutisarkisto