AfterDawn: IT-alan uutiset

Nuoret vaihtavat television älypuhelimeen – ja kanavien tilalle on tullut YouTube

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 22.3.2019 14:09 Kommentteja (3)

Nuoret vaihtavat television älypuhelimeen – ja kanavien tilalle on tullut YouTube Älypuhelimista on muodostunut nuorison keskuudessa kiistatta suosituin massamedian muoto Yhdysvalloissa. Tutkimusyhtiö Nielsenin tekemän tutkimuksen mukaan 34 prosenttia 18–34-vuotiaiden käyttämästä media-ajasta tapahtui älypuhelimella. Älypuhelinten osuus kasvoi vertailuajankohdasta (Q3/2017) 5 prosenttiyksikköä.
Huomionarvoista tutkimuksen tuloksissa oli se, että älypuhelimien suosio oli suoraan pois televisiosta: toisin sanoen nuoret aikuiset näyttäisivät korvaavan enenevissä määrin televisionkatselun älypuhelimella. Television osuus media-ajasta oli enää 22 prosenttia ja radiolla 16 prosenttia. Isolla ruudulla on kuitenkin edelleen merkitystä, sillä televisioon kytkeytyvien laitteiden osuus on 15 prosenttia (esim. DVD-soittimet ja pelikonsolit).

Yli 65-vuotiaiden mediakulutus poikkeaa varsin voimakkaasti nuorista, sillä television osuus oli heidän keskuudessa 58 prosenttia. Älypuhelimien osuus oli vuorostaan 14 prosenttia.

Sandvinen tutkimuksen mukaan mobiilista verkkoliikenteestä peräti 37 prosenttia on peräisin YouTubesta, mikä ehkä omalta osaltaan selittää millä nuoret ovat korvanneet lineaarisen television katsomisen. Facebookin ja Snapchatin osuus mobiiliverkkoliikenteestä on molemmilla reilut kahdeksan prosenttia. Netflixin osuus on vain 2,4 prosenttia, joten palvelua ei ilmeisesti käytetä kovin ahkerasti mobiililaitteilla.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

123.3.2019 06:49

Onko tutkimus tehty nettiliikennettä tutkimalla käyttöjärjestelmän perusteella vai arpomalla, muutamansadan ihmisen osallistuminen tutkimukseen jonka perusteella arvotaan tuhansien ihmisten tavat on lähinnä arvonta jonka tulos saadaan helposti manipuloitua haluttuun tulokseen tekemällä tutkimusotanta sopivasti valitussa paikassa tai ryhmässä.

Lasketaanko "älypuhelimiksi" myös kaikki android ja iOS laitteet, jolloin android-käyttöjärjestelmällä varustetut televisiot ja mediatoistimet ja myös appleTV vääristävät puhelinten oikeaa osuutta. Lisäksi todennäköistä on että myös puhelimella toistettu sisältö siirtyy useammassakin tapauksessa chromecastin tai vastaavan avulla puhelimesta isolle näytölle.
Televisioon kytkeytyvien laitteiden osuus voi siis todellisuudessa olla huomattavastikin suurempi.

Televisio kansallisena lähetysformaattina tappaa itsensä hitaasti mutta varmasti julmetulla ja tiheään tuputetulla mainossonnallaan (samaa mainosta tiheään syötetyissä mainoskatkoissa parhaimmillaan parikin kertaa samassa mainoskatkossa ärsyttää ihmisiä ja tekee sen tehokkaasti) ja suomessa samojen moneenkertaan nähtyjen ohjelmien uusintojen uusinnoilla, itse isoruutuinen laite varmasti pysyy käytössä tai vaihtuu videotykkiin monessa nettivideoita katsovassa taloudessa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.3.2019 @ 06:58

223.3.2019 08:38

Lainaus:
Televisio kansallisena lähetysformaattina tappaa itsensä hitaasti mutta varmasti julmetulla ja tiheään tuputetulla mainossonnallaan (samaa mainosta tiheään syötetyissä mainoskatkoissa parhaimmillaan parikin kertaa samassa mainoskatkossa ärsyttää ihmisiä ja tekee sen tehokkaasti)
Tuskin mainokset telkkaria tappavat. Samaa sontaa mainostetaan myös tuolla youtubessa ja ehkä vielä tiheämmin. Ohjelmatarjonta nyt on mitä on. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ite en käytä tubea kun satunnaisten videoiden kattomiseen.

326.3.2019 20:10

En lukenut tutkimusta, mutta itse ainakin uskoisin, jos puhutaan perinteisistä Televisiokanavista, että niiden suosio on romahtamassa.

Televisioita sinänsä varmasti myydään enemmän tällä hetkellä kuin koskaan. Nuorten keskuudessa tosin tutkimus voi pitää paikkansa.

Itsellä ainakin olen viime vuosina huomannut, että kanavien katseleminen on jäänyt tyystin unholaan (kohta ikää 40v). Youtube on korvannut tyystin kaiken "tosi-tv" hötön, koska youtubesta löytyy paljon mielenkiintoisempaa ja hyödyllisempää materiaalia - loputtomasti. Ja silloin kun sitä haluaa katsella.

Leffojen ja sarjojen saralla olen siirtynyt täysin Netflix/HBO kuluttajaksi (leffateatteria nyt lukuunottamassa, missä tulee käytyä muutama kerta vuodessa).

Myös musiikissa on käynyt sama kuvio. Radiota saattaa tulla kuunneltua satunnaisesti autossa tai pizzeriassa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tätä Huawein Android-lisenssin poisto tarkoittaa: Miljoonat sovellukset lakkaavat toimimasta, tietoturva rapautuu, Chrome poistuu, Gmail poistuu, ... Tätä Huawein Android-lisenssin poisto tarkoittaa: Miljoonat sovellukset lakkaavat toimimasta, tietoturva rapautuu, Chrome poistuu, Gmail poistuu, ... (20.5.2019 12:32)
Googlen eilinen päätös poistaa Huawein Android-lisenssi vaikuttaa Huawein tuleviin malleihin radikaalisti. Vaikka Huawei voikin kiertää rajoituksia monin tavoin, on yhtiön laitteiden käytettävyys ....
Huawein puhelinten ja tietokoneiden valmistus saattaa pysähtyä kuin seinään - Broadcom, Intel ja Qualcomm lopettivat piirien toimitukset Huawein puhelinten ja tietokoneiden valmistus saattaa pysähtyä kuin seinään - Broadcom, Intel ja Qualcomm lopettivat piirien toimitukset (20.5.2019 11:15)
Huawei sai iskun vasten kasvoja eilen, kun Google poisti yhtiön Android-lisenssin. Nyt lunta on tullut tupaan myös toisella tavalla, kun yhdysvaltalaiset piirivalmistajat, Intel, Qualcomm ja ....
Hittiräiskintäpeli Call of Duty julkaistaan älypuhelimille Hittiräiskintäpeli Call of Duty julkaistaan älypuhelimille (20.5.2019 05:58)
PC:llä huippusuosioon noussut räisikintäpelisarja Call of Duty tekee tuloa mobiililaitteisiin. Activision on avannut ennakkorekisteröitymisen julkaistavalle Call of Duty: Mobile -pelille. ....
Miten käy nykyisten Huawei-puhelimien? Google Play -sovelluskauppa toimii edelleen Miten käy nykyisten Huawei-puhelimien? Google Play -sovelluskauppa toimii edelleen (20.5.2019 05:47)
Kiinan ja Yhdysvaltojen käydessä ankaraa kauppapoliittista taistelua, Huawei on joutunut rintamalinjojen väliin pahemman kerran. Yhdysvallat on yrittänyt estää Huawein matkapuhelinverkkoteknologian ....
1 kommentti
Reuters: Google lopettaa Android-yhteistyön Huawein (ja Honorin) kanssa - estää pääsyn Gmailiin ja Play -kauppaan Reuters: Google lopettaa Android-yhteistyön Huawein (ja Honorin) kanssa - estää pääsyn Gmailiin ja Play -kauppaan (19.5.2019 21:56)
Google on keskeyttänyt kaiken yhteistyön Huawein kanssa. Keskeytys koskee kaikkia laitteita ja ohjelmistoja, jotka eivät kuulu avoimen lähdekoodin alaisuuteen. Päätöksen suorin ja välittömin ....
8 kommenttia

Uutisarkisto