Google paljasti Stadian – Pelien suoratoistopalvelu tulossa Eurooppaan tänä vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.3.2019 07:13

Google paljasti Stadian – Pelien suoratoistopalvelu tulossa Eurooppaan tänä vuonna Google paljasti eilen illalla Suomen aikaa Stadia-nimisen pelien suoratoistopalvelun. Pilvipalvelun lisäksi Googlen julkistuksiin kuului Stadian käyttöön optimoitu peliohjain.
Stadia on tarkoitus lanseerata Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Euroopassa vielä tämän vuoden aikana. Palvelun lanseerauksessa Google hyödyntää kansainvälistä datakeskusverkostoaan, jotta pelaamisen laatu ei kärsisi suurten viiveaikojen takia. Google on aloittanut myös yhteistyön AMD:n kanssa. Tavoitteena on datakeskusten palvelimissa käytettävä piiri, jonka suorituskyky kasvaisi 10,7 teraflopsiin.

PlayStation 4 Pron suorituskyky on 4,2 teraflopsia ja Xbox One X:n suorituskyky on kuuden teraflopsin tasolla. Stadian palvelimien suorituskyvystä pelaamisen ei siis pitäisi jäädä kiinni. Google ainakin lupaa, että Doom Eternal -peliä voisi pelata palvelussa 4K-tarkkuudella ja 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella (HDR päällä). Tulevaisuudessa palvelussa voisi pelata pelejä 8K-tarkkuudella ja 120 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella.Palvelu toimii niin tietokoneella, tableteilla, älypuhelimissa kuin älytelevisoissakin.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Googlen uusi projekti on Ihmehimmeli - kyllä, suomeksi ja juuri noin kirjoitettuna Googlen uusi projekti on Ihmehimmeli - kyllä, suomeksi ja juuri noin kirjoitettuna (20.9.2019 13:10)
Googlen Project Ihmehimmeli on tekoälyprojekti, joka tuo biologiasta opittua ajallista koodausta (temporal coding) koneoppimiseen ja tekoälykehitykseen.
Amazon kiinnostui ilmastonmuutoksesta – Tilasi 100 000 uutta sähköautoa Amazon kiinnostui ilmastonmuutoksesta – Tilasi 100 000 uutta sähköautoa (20.9.2019 05:51)
Sähköautojen vyörymistä markkinoille ei voi estää enää mikään ja autoilun muutos näyttää saaneen kunnon sysäyksen myös Amazonin puolelta. Verkkokauppajätti on nimittäin tilannut peräti 100 000 ....
iOS 13 on julkaistu – Päivitä heti puhelimesi iOS 13 on julkaistu – Päivitä heti puhelimesi (20.9.2019 05:35)
Apple on julkaissut iOS 13 -käyttöjärjestelmäpäivityksen sitä tukeville laitteilla. Käytännössä päivityksen voi asentaa iPhone 6S:ään uudemmille iPhone-malleille sekä 7. sukupolven iPod touchille. ....
iPhone 11 Prosta löytyi lisää salaisuuksia – Puhelimessa ehkä kaksi gigatavua enemmän muistia iPhone 11 Prosta löytyi lisää salaisuuksia – Puhelimessa ehkä kaksi gigatavua enemmän muistia (19.9.2019 20:06)
iPhone 11 Pro -puhelimien käyttömuistin määrään on liittynyt ristiriitaisia tietoja ja soppaa hämmentää entisestään sovelluskehittäjä Steve Troughton-Smithin spekulaatiot. Hänen mukaansa puhelimista ....
Huaweilta uusi Android-lippulaiva – Kompensoiko rauta puutteellista softaa? Huaweilta uusi Android-lippulaiva – Kompensoiko rauta puutteellista softaa? (19.9.2019 17:21)
Huawei on nyt palannut älypuhelinareenoille esittelemällä Mate 30:n ja Mate 30 Pron. Yhtiö ei tietenkään ollut missään välissä pois markkinoilta, mutta Yhdysvaltojen asetettua Huawein mustalle ....

Uutisarkisto