AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefox päivittyi – Tekee netistä vähemmän ärsyttävän paikan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.3.2019 07:45

Firefox päivittyi – Tekee netistä vähemmän ärsyttävän paikan Mozilla on julkaissut Firefox-verkkoselaimestaan version 66, joka tekee netin selaamisesta vähemmän ärsyttävämpää muutamallakin eri tavalla.
Näihin muutamiin eri tapoihin kuuluu esimerkiksi automaattisesti toistuvien videoiden hiljentäminen. Et joudu siis enää noloon tilanteeseen, kun avaat nettiuutisen, jonka yhteyteen on upotettu kovaa huutava videoklippi. Firefox estää oletuksena videoiden toistumisen, mutta joillakin sivustoilla toisto on sallittu: näissäkin tapauksissa ääniraita on hiljennetty, joten tietokoneen kaiuttimet eivät ala tällöinkään huutaa.

Mikäli haluat antaa kuitenkin joillekin sivustoille oikeuden toistaa videoita automaattisesti äänien kanssa, niin tämä onnistuu sivustolla ollessa painamalla osoiterivin vasemmalla puolella olevaa i-painiketta.

Toinen mukavuutta lisäävä ominaisuus on scrollausankkuri: se ankkuroi sivuston näkymän, jolloin hitaasti latautuvat mainokset tai kuvat eivät heilauta näytön paikkaa.
AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto