AfterDawn: IT-alan uutiset

WhatsAppin perustaja – Poista Facebook-tilisi!

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 19.3.2019 08:38

WhatsAppin perustaja – Poista Facebook-tilisi!

WhatsAppin perustaja ja pikaviestipalvelun kehityksessä vuoden 2017 syksyyn asti mukana ollut Brian Acton kehotti keväällä 2018 kaikkia yksityisyyttään arvostavia poistamaan Facebook-tilinsä mahdollisimman nopeasti. Hän jatkaa Facebookin vastaista taistelua edelleen, sillä hän toisti Stanfordin yliopistolla pidetyssä seminaarissa näkemyksensä Facebook-tilin poistamisesta.
Facebook osti WhatsAppin vuonna 2014, joten Acton taistelee entistä työnantajaansa vastaan. Suurin motiivi lienee Actonin ja Facebookin nykyjohdon näkemys yksityisyydestä ja erityisesti miten ihmisten tietoja käytetään rahan tekemiseen. Acton itse asiassa irtisanoutui syksyllä 2017 vain muutama kuukausi ennen kuin WhatsApp-kauppaan liittynyt palkkio-ohjelma päättyi. Tämä maksoi Actonille noin 850 miljoonaa dollaria.

Stanfordissa Acton puhui toisen entisen Facebookin työntekijän kanssa tietojenkäsittelytieteen opiskelijoille. Acton kertoi miksi hän alun perin päätyi myymään WhatsAppin Facebookille ja miksi hän koki tilanteen sellaiseksi, että hänen on lähdettävä Facebookista. Hän myös nosti esiin teknologiayritysten vallan sekä kykenemättömyyden käyttää sitä oikein.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Facebook WhatsApp
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto