Spotify syyttää Applea monopolistiseksi – Vastine oli odotetun kaltainen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.3.2019 09:56

Spotify syyttää Applea monopolistiseksi – Vastine oli odotetun kaltainen Spotify teki Applesta valituksen Euroopan unioniin, syyttäen IT-jättiä kilpailun vääristämisestä suoratoistomusiikissa. Apple vastasi syytöksiin parissa päivässä ja nyt Spotifyltakin on saatu vastaus Applen vastineeseen.
Spotifyn valituksen ytimessä on käytännössä se, että suoratoistopalvelun mielestä on väärin, että Apple perii Spotifylta 30 prosentin osuuden sovelluksen sisällä tehdyistä ostoista. Apple kun kilpailee omalla Music-suoratoistopalvelullaan Spotifyta vastaan, eikä sama 30 prosentin osuus puraise palaa Apple liikevaihdosta. Spotifyn näkemyksen tämä on epäreilua, koska Spotifylla ei ole mahdollisuutta kilpailla esimerkiksi hinnassa tämän rakenteellisen eron takia.

Apple taas syyttää Spotifyta kerman kuorinnasta. Applen näkemyksen mukaan Spotify haluaisi käytännössä sitä, ettei sen tarvitsisi maksaa iTunesin tarjoamista palveluista. Spotifyhin siis sovellettaisiin ilmaisen sovelluksen käytäntöjä, mutta Spotify saisi silti periä maksun tarjoamastaan palvelusta. Apple myös huomauttaa, että se pudottaa 30 prosentin osuuden 15 prosenttiin vuoden tilauksen jälkeen.Varietylle antamassaan haastattelussa Spotify kuvailee Applen kommenttia juuri odotetun kaltaiseksi. Spotifyn mukaan Applen vastine on juuri sellainen kuin monopolistinen yhtiö antaisi: se yrittää vakuuttaa olevansa rehellinen ja kuluttajien edun asialla.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Star Wars -sarja Mandalorian nousee vuoden eniten laittomia latauksia keränneeksi sarjaksi? Star Wars -sarja Mandalorian nousee vuoden eniten laittomia latauksia keränneeksi sarjaksi? (22.11.2019 13:13)
Star Wars -sarja Mandalorian on saatavilla ainoastaan Disney+ -palvelusta - ja Disney+ -palvelua ei saa kuin muutamaan maahan. Joten piratismi rehottaa.
Tesla paljasti himoitun Cybertruckin - Katso videolta miten esitys meni pieleen Tesla paljasti himoitun Cybertruckin - Katso videolta miten esitys meni pieleen (22.11.2019 10:10)
Tesla on paljastanut viime keväästä lähtien hypetetyn lava-auton. Toimitusjohtaja Elon Muskin lupausten mukaisesti pick up -auto noudattaa melko futuristista tyyliä -- joku voisi jopa sanoa, ....
Trump pyysi Applea osallistumaan 5G-verkkojen rakentamiseen – Applella ei ole kuitenkaan lainkaan omaa verkkoa Trump pyysi Applea osallistumaan 5G-verkkojen rakentamiseen – Applella ei ole kuitenkaan lainkaan omaa verkkoa (22.11.2019 06:20)
Trumpin vierailu Applen Mac Pro -tehtaalla Teksasissa on poikinut muutamia sammakoita Yhdysvaltojen presidentin suusta. Ensin hän kertoi avanneensa vierailullaan tehtaan, vaikka se on ollut ....
Apple sai tarpeekseen bugeista – Käyttää iOS 14:n kohdalla uutta toimintamallia Apple sai tarpeekseen bugeista – Käyttää iOS 14:n kohdalla uutta toimintamallia (22.11.2019 05:59)
Kulunut syksy ei ollut Applen ohjelmistokehittäjille kovin hyvä, sillä iOS 13 -käyttöjärjestelmää riivasivat suuri määrä erilaisia bugeja. Käyttöjärjestelmä julkaistiin selkeästi keskeneräisenä, ....
Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa (21.11.2019 11:19)
iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti tai pelkästään Roomba e5 -pölynimurirobotti julkaistiin Roomban toimesta vuonna 2018. Tämän kyseisen mallin suositushinta on sellainen 400 euroa, mutta ....

Uutisarkisto