AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple vastaa Spotifyn hyökkäyksiin – Spotify haluaa vain rusinat pullasta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 15.3.2019 09:06

Apple vastaa Spotifyn hyökkäyksiin – Spotify haluaa vain rusinat pullasta

Spotify valitti tällä viikolla EU:hun Applen toiminnasta. Suoratoistopalvelun mielestä Apple vääristää kilpailua ottamalla 30 prosentin osuuden sovellusten sisällä tehdyistä tilauksista. Apple on nyt kommentoinut Spotifyn syytöksiä.
Spotifyn mukaan Applen ottama 30 prosentin osuus sovellusten sisällä tehdyistä tilauksista heikentää Spotifyn mahdollisuutta kilpailla Apple Musicin kanssa hinnalla, sillä Apple Music -tilausten 30 prosentin osuus menee joka tapauksessa Applen omiin taskuihin. Mikäli Spotify haluaa mahdollistaa palvelun tilaamisen sovelluksen kautta, on sen pakko käyttää Applen sopimusehtojen mukaan App Storea. Toinen vaihtoehto on ohjata käyttäjä verkkosivulle, jossa Spotify voi käyttää mitä tahansa laskutusmenetelmää.
Applen mielestä Spotify yrittää napata vain rusinat pullasta. Spotify kasvoi Applen näkemyksen mukaan App Storen avulla voimakkaasti ja yhtenä syynä oli Applen tarjoama suoraviivainen tilausprosessi. Nyt Spotify haluaa hyötyä App Storesta ja iTunes-laskutuksesta, mutta se ei haluaisi maksaa hyödystään mitään. Applen mukaan App Storen tehdyt panostukset aina tietoturvasta alkaen eivät ole vaatineet Spotifylta minkäänlaista osallistumista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto