AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotify teki Applesta valituksen – Syyttää kilpailun vääristämisestä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 13.3.2019 14:01

Spotify teki Applesta valituksen – Syyttää kilpailun vääristämisestä Spotify on tehnyt Applesta valituksen Euroopan unioniin. Ruotsalaislähtöinen suoratoistopalvelu syyttää Applea kilpailun vääristämisestä ja kuluttajien oikeuksien polkemisesta.
Spotifyta harmittaa samat syyt kuin aiemminkin. Apple pakottaa sovelluskehittäjiä käyttämään iTunesia laskutuskanavana sovellusten sisäisissä ostoissa, minkä takia Spotify joutuu maksamaan 30 prosentin osuuden Applelle näistä tilauksista. Tämän takia Spotify yrittää ohjata asiakkaitaan tilaamaan palvelun sen verkkosivujen kautta, jolloin Spotifyn ei tarvitse maksaa siivua Applelle.

Ongelmalliseksi tilanteen tekee Spotifyn kannalta se, että Apple Musicia ei rasita samanlaiset kulut. Apple Music kun on Apple on oma palvelu, niin 30 prosentin maksu iTunesin kautta tuloutuu joka tapauksessa Applen pankkitilille. Tästä syystä Spotify ei pysty tehokkaasti kilpailemaan Applea vastaan hinnalla. Mikäli Spotify siirtäisi iTunesin osuuden kokonaan kuluttajan maksettavaksi, nousisi Spotifyn hinta niin korkealle, että asiakkaat todennäköisesti vaihtaisivat muihin palveluihin.
Euroopan unioni kertoo saaneensa valituksen ja aikoo käsitellä sen aikanaan standarditoimenpitein.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto