Sähköisten YO-kokeiden järjestämisessä vakavia ongelmia – Jopa kahden tunnin odotteluita

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.3.2019 17:14

Sähköisten YO-kokeiden järjestämisessä vakavia ongelmia – Jopa kahden tunnin odotteluita Ylioppilaskirjoituksiin tänään osaa ottaneet kokelaat saivat ensikosketuksen julkishallinnon digi-hankkeisiin, sillä sähköisiksi muuttuneiden kirjoitusten järjestämisessä oli vakavia ongelmia useissa lukioissa.
Yle kertoo esimerkiksi, että kahdessa lukiossa tekniset ongelmat viivästyttivät äidinkielen lukutaidon koetta yli kahdella tunnilla. Peräti 270 kokelasta joutui pyörittämään sormiaan kahden tunnin ajan kokeen järjestämisessä ilmenneiden ongelmien takia. Lisäksi joidenkin lukioiden palvelinkapasiteetti oli alimitoitettu, joten palvelimien ylikuormitus aiheutti ongelmia kokeen tekemisessä.

Kynä–paperi-kombo osoittaa kyntensä tällaisissa tapauksissa. Palvelinongelmat eivät hankaloita tai viivästytä kokokeen tekemistä, kun kokelaalla on käytössä kynä, paperi ja lukiossa hankittu tieto.

Ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Tiina Tähkä kertoo Ylelle, että kokelaille hyvitetään ongelmien selvittämiseen kulunut aika. Näin ollen kaikki saavat lopulta yhtä paljon aikaa kokeen tekemiseen.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen (18.9.2019 17:37)
Facebook on tänään esitellyt uuden sukupolven Portal-laitteet, joilla voit olla kotoa käsin yhteydessä ystäviisi tai sukulaisiin milloin tahansa. Portalit ovat käytännössä näyttöpäätteitä, joilla ....
Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa (18.9.2019 16:58)
Eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen mukaan EU voisi laskea hiilidioksidipäästöjä merkittävästi edistämällä älypuhelimien vaihtosyklin pidentämistä. Pitkittämällä puhelimen vaihtoa vuodelle, ....
HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia (18.9.2019 14:41)
HP esitteli kevyen kannettavan tietokoneen, joka on tarkoitettu paljon matkustavalle työntekijälle ja jossa panostetaan käyttäjän tietoturvaan. Uutuus kantaa nimeä HP Elite Dragonfly. HP Elite Dragonfly ....
Facebook aikoo syrjäyttää älypuhelimet – Kehittää älykkäitä Ray-Baneitä Facebook aikoo syrjäyttää älypuhelimet – Kehittää älykkäitä Ray-Baneitä (18.9.2019 06:04)
Facebookilla ei ole sen kunnianhimoisempaa suunnitelmaa kuin korvata älypuhelimet älykkäillä Ray-Ban-laseilla. Yhteisöpalvelujätti on nimittäin sopinut silmälasibrändejä hallinnoivan Luxottican ....
iPhone 11:n arvostelut julki – Nämä asiat keräävät kiitosta iPhone 11:n arvostelut julki – Nämä asiat keräävät kiitosta (17.9.2019 18:46)
iPhone 11:n ja iPhone 11 Pro -puhelimien salassapitosopimukset ovat selvästi päättyneet, sillä kansainväliset teknologiablogit ovat kilvan julkaisseet omat arvostelunsa puhelimista. Kolmen uutuuspuhelimen ....

Uutisarkisto