Flash Player saa seuraa Shockwavesta – Adobe lopettaa pian tuen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.3.2019 11:54

Flash Player saa seuraa Shockwavesta – Adobe lopettaa pian tuen Adobe on ilmoittanut lopettavansa vihdoin Shockwave-toistimen jakelun, mikä tarkoittaa samalla tuen virallista päättymistä. Ohjelmistoa ei ole käytetty enää pitkään erityisen laajasti verkkopalveluissa ja trendi on ollut jatkuvasti laskeva, joten Shockwaven tarinan päättyminen ei liene kenellekään yllätys.
Suurempi yllätys lienee se, että Shockwave on ollut edelleen olemassa. Verkossa pitempään pyörineille ohjelmisto on tuttu 2000-luvun alun nettipelisivustoista. Shockwavea käytettiin erilaisten verkossa jaettavien multimediasisältöjen toteuttamiseen. Niihin liittyi yleensä jonkinlaista interaktiivisuutta.

Adobe kertoi lopettavansa Shockwaven player-ohjelmiston tuen macOS:llä jo vuonna 2017. Windows-version tukea on jatkettu aina tämän vuoden huhtikuun 9. päivään asti. Valikoiduille yritysasiakkaille Shockwave-tukea tarjotaan vielä vuoteen 2022 saakka.Shockwaven sijasta multimediasisältöjen toteutuksissa käytetään HTML5:tä ja WebGL:ää. Samoilla teknologioilla korvataan myös Adobe Flash Player, jonka tuki päättyy vuonna 2020.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Sadan tunnin akkukesto: arvostelussa Sennheiserin langattomat GSP 370 -pelikuulokkeet Sadan tunnin akkukesto: arvostelussa Sennheiserin langattomat GSP 370 -pelikuulokkeet (21.10.2019 20:14)
GSP 370:t ovat tunnetun kuulokevalmistajan ehkä vähän vähemmän tunnetun pelilaiteosaston uusin tuotos. Sennheiserin langattomat uutuuskuulokkeet lupaavat loistavaa äänenlaatua ja jopa sadan ....
Päivän diili: Huippulaadukas 144hz pelinäyttö isossa alennuksessa, vain 159 euroa! Päivän diili: Huippulaadukas 144hz pelinäyttö isossa alennuksessa, vain 159 euroa! (21.10.2019 20:03)
Tänään taitaa olla uutta pelinäyttöä haikailevan onnen päivä! Päivän diiliksi olemme valinneet tällä kertaa Benq:n Zowie-sarjan pelinäytön, joka tarjoaa 144 hertsin peli-iloa erittäin edulliseen hintaan. ....
Apple yrittää kehittää iPhonen korvaajan – Ei tiedä vielä miksi sitä haluttaisiin ostaa Apple yrittää kehittää iPhonen korvaajan – Ei tiedä vielä miksi sitä haluttaisiin ostaa (21.10.2019 18:28)
Bloomberg peesaa tuoreessa jutussaan analyytikko Ming-Chi Kuota, jonka mukaan Apple olisi julkaisemassa usean vuoden ajan kehitteillä olleet AR-lasit ensi vuonna. Lasien ensiesiintyminen voisi ....
Huawei Watch GT 2 -älykellon myynti alkoi Suomessa Huawei Watch GT 2 -älykellon myynti alkoi Suomessa (21.10.2019 18:11)
Huawein toisen sukupolven Watch GT 2 -älykellon myynti on alkanut Suomessa. Valinnan voi tehdä neljästä eri vaihtoehdosta, joista kaksi on naisille suunnattua sirompaa mallia 42 millimetrin ....
Apple julkaisee AirPods Pro -kuulokkeet? Tämä toiminto erottaa sen normaaleista kuulokkeista Apple julkaisee AirPods Pro -kuulokkeet? Tämä toiminto erottaa sen normaaleista kuulokkeista (21.10.2019 17:52)
Apple saattaa päivittää vuoden lopun iPad-julkaisun yhteydessä myös AirPods-mallistoa. Kiinalaisen China Economic Daily -julkaisun lähteiden mukaan lokakuussa Apple julkaisisi AirPods Pro -nappikuulokkeet. ....

Uutisarkisto