Kun jokin vakuttaa liian hyvältä ollakseen totta... Kryptovaluutta OneCoinin perustajat pidätetty, rahaa katosi yli 3 miljardia

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 11.3.2019 11:36 Kommentteja (1)

Kun jokin vakuttaa liian hyvältä ollakseen totta... Kryptovaluutta OneCoinin perustajat pidätetty, rahaa katosi yli 3 miljardia Kryptovaluuttabuumin huikeimmat päivät toivat mukanaan jos jonkinlaistan onnenonkijaa markkinoille. Yksi eniten epäilyksiä aiheuttaneista kuvioista oli nimeltään OneCoin, joka on paljastunut sittemmin lopulta varsin perinteiseksi pyramidihuijaukseksi.
Nyt yhdysvaltain syyttäjänvirasto kertoo pidättäneensä OneCoinin taustahenkilöitä ja syyttää heitä sekä petoksesta että talousrikoksista. Yhtiön yksi pomoista, Konstantin Ignatov, pidätettiin maaliskuun 6. päivänä Los Angelesin lentokentällä ja häntä syytetään mm. epämääräisten talousinstrumenttien markkinoinnista. Hänen siskonsa, Ruja Ignatova, on myös asetettu syytteeseen pyramidihuijauksesta.

OneCoinin johtoa syytetään 400 miljoonan dollarin rahanpesusta Irlannin ja Caymansaarten kautta. Kolmea jutun pääsyytettyä uhkaa jopa 20 vuoden vankeustuomiot, mikäli heidät todettaan syyllisiksi kaikkiin heitä vastaan nostettuihin syytteisiin.

OneCoinia markkinoitiin aivan aluksi turvallisena ja nopeana maksuvälineenä, mutta siihen kytkeytyi nopeasti myös aiempia jäseniä hyödyttänyt mekanismi, joka palkisti uusien jäsenten rekrytoinnista verkostoon. Tämä on tyypillinen malli kaikissa pyramidirakennelmissa. OneCoin keräsikin nopeasti kolme miljoonaa kyttäjää palvelulleen ja kehitti 3,8 miljardin dollarin liikevaihdon vuosien 2014 ja 2016 välillä.Kiinassa OneCoiniin liittyen on tehty jo lähes sata pidätystä ja huijauksen kautta kerättyä rahaa on saatu pelastettua talteen neljännesmiljardin verran. Myös EU-alueella OneCoiniin on puututtu ja Bulgarian viranomaiset tekivät kotietsinnän yhtiöön liittyvien henkilöiden koteihin tammikuussa 2018.

OneCoin on kerännyt jäseniä myös Suomesta, mutta heidän määräänsä tai sijoitusten arvoa ei vielä tiedetä. Aiheesta uutisoi mm. BeingCrypto-verkkojulkaisu.

kuvituskuva: Daily Monitor

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

111.3.2019 12:02
Dongeli
Vahvistamaton

Tämähän nyt haisi mädältä jo tullessaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna (6.12.2019 16:51)
YouTuben viime vuonna julkaisema Rewind-muistelovideo ei ollut nettikansan mieleen, sillä siitä tuli palveluin vihatuin (dislike) video. Tähän päivään mennessä videolle on annettu 17 miljoonaa ....
Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen (6.12.2019 16:00)
Puolijohdejätti Qualcomm ja Pokemon Go -pelistä parhaiten tunnettu Niantic Labs kehittävät yhdessä uuteen Snapdragon XR2 -alustaan perustuvia AR-laseja. Kehitteillä olevat AR-lasit eivät ....
Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) (6.12.2019 15:31)
Black Friday oli ja meni. Black Friday -tarjousjuhlan aikana nähtiin paljon tarjouksia kuulokkeiden kohdalla. Tarjouksessa olivat esimerkiksi Sennheiser HD 598 Cs, Sony WF-1000XM3 ja Sony WH-1000XM3 ....
Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera (6.12.2019 12:01)
Motorolan One -sarja sai taas uuden lisäyksen, sillä yritys julkisti Motorola One Hyper -puhelimen. Motorola on tänä vuonna tuonut markkinoille muun muassa Motorola One Macron, Motorola One ....
Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera (6.12.2019 11:05)
Samsungin komponenttikehityksestä on kuultu kamerasensoriuutisia muutamaan otteeseen tämän vuoden aikana. Yhtiö on kertonut kehittäneensä niin 64 kuin peräti 108 megapikselin kennot älypuhelimiin. ....

Uutisarkisto