USB 4:n kehitys alkoi – Tiedonsiirtonopeus tuplaantuu

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 5.3.2019 09:28 Kommentteja (1)

USB 4:n kehitys alkoi – Tiedonsiirtonopeus tuplaantuu USB Implementers Forum (USB-IF) kertoi hiljattain saaneensa valmiiksi USB 3.2 Gen 2x2 -tiedonsiirtoväylän spesifikaatiot. Nyt järjestö kertoo siirtäneensä katseensa seuraavaan sukupolveen, joka tulee olemaan nimeltään USB 4.
Standardiluonnoksen tarkat tekniset määritykset tulevat julki vasta myöhemmin tänä vuonna, mutta jo nyt tiedetään ainakin sen verran, että tiedonsiirtonopeus on tarkoitus jälleen tuplata. USB 4 -portin kautta on siis mahdollista siirtää tietoa 40 gigabittiä sekunnissa, kun uudessa USB 3.2 Gen 2x2:ssa nopeus on 20 gigabittiä sekunnissa.

Markkinoille tullessaan USB 4 siis vastaa vuonna 2015 julkaistua Thunderbolt 3:a. Intel ilmoitti muutama vuosi sitten avaavansa Thunderbolt-tekniikan kaikille rojaltivapaaseen käyttöön. USB 4:ää voi käyttää myös lataamiseen, sillä sen kautta voidaan siirtää tehoa 100 watin edestä. Thunderbolt ja USB tulevat siis monilta osin tekniseen pariteettiin, mutta standardeja ei ole tarkoitus yhdistää tai toista häivyttää.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

17.3.2019 21:14
tazpa81
Vahvistamaton

Muuten hyvä uutinen, mutta uuden standardin nimi meni vähän väärin, se ei ole USB 4 vaan USB4. Meinasin linkittää suoraan sylttytehtaalle, tiedote usb.orgissa, mutta uuden käyttäjän linkkikiellon takia lähdeviitteet jäävät nyt lukijalle harjoitukseksi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Windows 7:n tuki päättyy pian – Microsoft iskee koko näytön varoituksella Windows 7:n tuki päättyy pian – Microsoft iskee koko näytön varoituksella (11.12.2019 18:40)
Windows 7 -käyttöjärjestelmän ohjelmistopäivitysten jakelu päättyy 14. tammikuuta 2020 eli noin kuukauden kuluttua. Tuon jälkeen Microsoft ei enää tarjoa ohjelmistotukea käyttöjärjestelmälle, ....
Hedman Partners sai lunta tupaan – Piraattikirjeen saaneella oikeus saada käsiinsä kerätyt tiedot Hedman Partners sai lunta tupaan – Piraattikirjeen saaneella oikeus saada käsiinsä kerätyt tiedot (11.12.2019 18:21)
Niin sanottuj pirtismikirjeitä Suomessa tehtaillut Hedman Partners on hävinnyt oikeudessa tapauksen, joka koski henkilötietojen luovuttamista. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat. Kyseisessä tapauksessa ....
Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special Edition myyntiin 12. joulukuuta - hinta 1299 euroa Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special Edition myyntiin 12. joulukuuta - hinta 1299 euroa (11.12.2019 17:19)
Samsung esitteli Galaxy Note10+ -huippupuhelimesta Star Wars Special Editionin 19. marraskuuta ja nyt tämä erikoisversio saadaan myyntiin Suomessa. Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special ....
Maksaisitko yli 60 000 euroa tietokoneesta? Apple tarjoaa sellaistakin vaihtoehtoa Maksaisitko yli 60 000 euroa tietokoneesta? Apple tarjoaa sellaistakin vaihtoehtoa (11.12.2019 06:16)
Olisitko valmis maksamaan pöytäkoneesta, näppäimistöstä ja hiirestä 60 119 euroa? Tuon verran nimittäin maksaa Applen uudistetun Mac Pron kallein mahdollinen kokoonpano. Järjestelmään ei vielä ....
The Pirate Bay kokeilee jälleen elokuvien suoratoistoa The Pirate Bay kokeilee jälleen elokuvien suoratoistoa (11.12.2019 05:58)
Huippusuosittuun tiedostonjakopalvelu The Pirate Bayhin on mitä ilmeisimmin tulossa uusia toimintoja. Aktiivikäyttäjät ovat huomanneet joidenkin palvelussa jaettavien videosisältöjen nimen perään ....

Uutisarkisto