Apple uhoaa – Arpa on heitetty

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 2.3.2019 10:18 Kommentteja (7)

Apple uhoaa – Arpa on heitetty Applen toimitusjohtaja Tim Cook valoi osakkeenomistajiin tulevaisuudenuskoa kehumalla yhtiön nykytilaa ja tuotekehityksessä olevia tuotteita yhtiökokouksen aikana. Cookin mukaan arpa on nyt heitetty ja tulevaisuuden tuotteiden siemenet on kylvetty.
Cook lupasi yhtiökokouksessa, että kehityksessä olevat tuotteet tulevat ällistyttämään osakkeenomistajat aikanaan. Odotukset on siis viimeistään nyt hilattu korkealle ja Applen odotetaan myös lunastavan ne. Cook ei luonnollisestikaan vielä paljastanut mistä tuotteista osakkeenomistajien tulisi olla tarkalleen ottaen innoissaan. Vaihtoehtoja on tietysti monia: itsestään ajava auto, AR-lasit tai Applen nykyisen tuotevalikoiman päivitetyt versiot.

Yhtiökokouksen aikana Cook kuitenkin paljasti sen, että Apple Watchin ja AirPods-kuulokkeiden pitkän aikavälin roadmap vaikuttaa hyvin lupaavalta.

Applen tavoitteena on kaksinkertaistaa palveluliiketoiminnan liikevaihto vuoden 2016 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Yhtiö uskoo pystyvänsä tähän.Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

12.3.2019 12:09

Tuo ei merkkaa kyllä yhtään mitään. Se pitää vaan osakkeenomistajat uskollisina ja osakkeen kalliina.
Cook on aiemminkin sanonut (noin 4 vuotta sitten) että tulossa on tuotteita jotka ällistyttävät ihmiset.

22.3.2019 15:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sierra117:
Tuo ei merkkaa kyllä yhtään mitään. Se pitää vaan osakkeenomistajat uskollisina ja osakkeen kalliina.
Cook on aiemminkin sanonut (noin 4 vuotta sitten) että tulossa on tuotteita jotka ällistyttävät ihmiset.
Tuleekin mielenkiintoista nähdä miten Apple vastaa Samsungin luomaan haasteeseen kokonäytön puhelimesta. Tietysti tuo on maku kysymys, mutta käsittääkseni moni kehunut Samsungin ratkaisua paremmaksi/hienommaksi.

iPhonen aiempaa huonompi menestys kuitenkin käsittääkseni syy miksi Apple otti turpiinsa markknioilla (saa toki korjata jos olen väärässä).

Lisäksi tuo Cookin strategia luoda aina isompaa bisnestä ihmeellisempien tuotteiden sijaan ei ainakaan omasta mielestäni pitkällä aika välillä ole niin hyvä, kuin Jobsin innovaatiot, jotka Applen aikanaan nostivat mobiilimaailman ykköseksi.

32.3.2019 16:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Kk_:


iPhonen aiempaa huonompi menestys kuitenkin käsittääkseni syy miksi Apple otti turpiinsa markknioilla (saa toki korjata jos olen väärässä).
No mä en tiedä onko tämä korjaus kun en tiedä mihin viittaat tuolla "aiempaa huonommalla menestyksellä" mutta Apple rankattu maailman 4. arvokkaimmaksi yritykseksi ja maailman arvokkaimmaksi brändiksi. Mutta kyllä, toimitusjohtajan tärkein tehtävä on pitää sijoittajat tyytyväisinä.

42.3.2019 16:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Kk_:


iPhonen aiempaa huonompi menestys kuitenkin käsittääkseni syy miksi Apple otti turpiinsa markknioilla (saa toki korjata jos olen väärässä).
No mä en tiedä onko tämä korjaus kun en tiedä mihin viittaat tuolla "aiempaa huonommalla menestyksellä" mutta Apple rankattu maailman 4. arvokkaimmaksi yritykseksi ja maailman arvokkaimmaksi brändiksi. Mutta kyllä, toimitusjohtajan tärkein tehtävä on pitää sijoittajat tyytyväisinä.
Tuolla siis viittasin siihen, että iPhonen myyntimäärät ovat kääntyneet laskuun juurikin ylihinnoittelun takia (vaikkakin huomion arvoisa seikka on se, että liike voitto ei käsittääkseni juuri ole muuttunut koska nämä uudet luurit maksavat enemmän). Ihmiset eivät enää osta päälle 1k€ luuria, jossa ei ole oikeastaan mitään ihmeellistä edellis vuoteen verrattuna (pl Apple fanit, joille kelpaa mikä tahansa missä on Applen logo) ja juuri siksi väittäisin, että pidemmän päälle on parempi innovoida uutta ja ihmeellistä (kuten Jobs teki aikanaan) sen sijaan, että nostetaan luurin hintaa ja näin yritetään tasoittaa tappioita, jotka tulevat myyntimäärien vähenemisestä.

52.3.2019 19:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Kk_:
väittäisin, että pidemmän päälle on parempi innovoida uutta ja ihmeellistä (kuten Jobs teki aikanaan) sen sijaan, että nostetaan luurin hintaa ja näin yritetään tasoittaa tappioita, jotka tulevat myyntimäärien vähenemisestä.
Veit sanat suustani. Oli kyseessä sitten puhelin tai perunankuorimaveitsi, niin kehitys ja uudet innovaatiot ovat menestyksen tae (useimmiten)

62.3.2019 19:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Kk_:
väittäisin, että pidemmän päälle on parempi innovoida uutta ja ihmeellistä (kuten Jobs teki aikanaan) sen sijaan, että nostetaan luurin hintaa ja näin yritetään tasoittaa tappioita, jotka tulevat myyntimäärien vähenemisestä.
Veit sanat suustani. Oli kyseessä sitten puhelin tai perunankuorimaveitsi, niin kehitys ja uudet innovaatiot ovat menestyksen tae (useimmiten)
Näinhän se on, vaikkakin valitettavasti nykyisin ilmeisesti arvostetaan bisneksen tekijää enemmän, kuin innovaatioita. Onneksi suurin osa ihmisistä osaa kuitenkin äänestä lompakollaan, joka osaltaan edesauttaa jälkimmäisen kehitystä. Ihmisiä kun ei voi kusettaa ikuisesti (ainakaan suurinta osaa).

77.3.2019 22:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Kk_:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Kk_:
väittäisin, että pidemmän päälle on parempi innovoida uutta ja ihmeellistä (kuten Jobs teki aikanaan) sen sijaan, että nostetaan luurin hintaa ja näin yritetään tasoittaa tappioita, jotka tulevat myyntimäärien vähenemisestä.
Veit sanat suustani. Oli kyseessä sitten puhelin tai perunankuorimaveitsi, niin kehitys ja uudet innovaatiot ovat menestyksen tae (useimmiten)
Näinhän se on, vaikkakin valitettavasti nykyisin ilmeisesti arvostetaan bisneksen tekijää enemmän, kuin innovaatioita. Onneksi suurin osa ihmisistä osaa kuitenkin äänestä lompakollaan, joka osaltaan edesauttaa jälkimmäisen kehitystä. Ihmisiä kun ei voi kusettaa ikuisesti (ainakaan suurinta osaa).
Vanha viisaus kuuluu: Kaikkia voi sumuttaa jonkinaikaa, joitakin kaikenaikaa, mutta ei kaikkia kaikenaikaa. Kuluttajat oppii vaatimaan rahalle vastinetta. Emblemi ei ole substanssia, ainoastaan pelkkä kuva.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa (22.10.2019 12:44)
HBO Nordic on ilmoittanut tänään nostavansa hintoja Suomessa. Vanhoille tilaajille hinnankorotukset astuvat voimaan seuraavassa kuukausilaskussa. Perustilauksen hinta nousee aiemmasta 9,95 ....
TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi (22.10.2019 06:21)
Puolijohdevalmistaja TSMC aikoo yllättäen lisätä investointejaan vielä tälle vuodelle. Aiemmin ilmoitetun 11 miljardin dollarin investointikulujen sijaan yhtiö on korottanut koko vuoden investoinnit ....
Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille (22.10.2019 06:04)
Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole ....
Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
1 kommentti
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....

Uutisarkisto