AfterDawn: IT-alan uutiset

WhatsAppia varten kehitetään oma virtuaalivaluutta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 1.3.2019 10:12

WhatsAppia varten kehitetään oma virtuaalivaluutta

Bloomberg kertoi viime vuoden lopulla tiedoista, joiden mukaan Facebook kehittäisi WhatsApp-pikaviestipalvelua varten omaa virtuaalivaluuttaa. Uutistoimiston mukaan ajatuksena on hyödyntää teknologiaa P2P-maksamisessa.
The New York Times on kuullut lähteiltään samanlaisia tietoja. Facebook on ilmeisesti suunnitelmissaan jo niin pitkällä, että se on käynyt keskusteluja virtuaalivaluuttapörssien kanssa virtuaalivaluutan liikkeelle laskemiseksi. Lehden mukaan myös Telegram ja Signal ovat kehittämässä omia valuuttoja.

Facebook on palkannut virtuaalivaluuttakehitykseen noin 50 ohjelmistokehittäjää. Projektia luotsaa PayPalilla aiemmin työskennellyt David Marcus. Facebookin tarkoituksena on sitoa virtuaalivaluuttansa arvo perinteisiin valuuttoihin, jolloin sen arvo pysyy vakaana. Tällöin se soveltuisi hyvin rahan siirtämiseen eli pieniin P2P-maksuihin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto