AfterDawn: IT-alan uutiset

WhatsAppia varten kehitetään oma virtuaalivaluutta

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 1.3.2019 10:12

WhatsAppia varten kehitetään oma virtuaalivaluutta Bloomberg kertoi viime vuoden lopulla tiedoista, joiden mukaan Facebook kehittäisi WhatsApp-pikaviestipalvelua varten omaa virtuaalivaluuttaa. Uutistoimiston mukaan ajatuksena on hyödyntää teknologiaa P2P-maksamisessa.
The New York Times on kuullut lähteiltään samanlaisia tietoja. Facebook on ilmeisesti suunnitelmissaan jo niin pitkällä, että se on käynyt keskusteluja virtuaalivaluuttapörssien kanssa virtuaalivaluutan liikkeelle laskemiseksi. Lehden mukaan myös Telegram ja Signal ovat kehittämässä omia valuuttoja.

Facebook on palkannut virtuaalivaluuttakehitykseen noin 50 ohjelmistokehittäjää. Projektia luotsaa PayPalilla aiemmin työskennellyt David Marcus. Facebookin tarkoituksena on sitoa virtuaalivaluuttansa arvo perinteisiin valuuttoihin, jolloin sen arvo pysyy vakaana. Tällöin se soveltuisi hyvin rahan siirtämiseen eli pieniin P2P-maksuihin.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto