AfterDawn: IT-alan uutiset

WinRARista paikattiin tietoturva-aukko – Ollut ohjelmassa 19 vuoden ajan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 22.2.2019 09:30 Kommentteja (1)

WinRARista paikattiin tietoturva-aukko – Ollut ohjelmassa 19 vuoden ajan Suosituimpien "ilmaisten maksullisten" sovellusten joukkoon kuuluvasta WinRARista on nyt saatu korjattua tietoturva-aukko, joka on ollut ohjelmassa peräti 19 vuoden ajan. Ohjelmalla on ollut historian aikana yli 500 miljoonaa käyttäjää, joten tietoturva-aukko on koskettanut varsin suurta ihmisjoukkoa.
Tietoturva-aukossa oli käytännössä kyse siitä, että mikäli ACE-pakatun tiedoston päätteen muutti RAR-muotoon, saattoivat hakkerit kyetä huijaamaan WinRARia purkamaan haittaakoodia sisältävät tiedostot tietokoneen käynnistyskansioon. Näin haittakoodin suorittaminen alkaa aina tietokoneen käynnistymisen yhteydessä.

Aukko ei ole kokonaan WinRARin kehittäjien vika, sillä ohjelman ACE-purku on toteutettu kolmannen osapuolen koodilla. WinRARissa ACE-purun koodia ei ole päivitetty vuoden 2005 jälkeen.
WinRARin ja muita pakkausohjelmia voit ladata Download.fi-verkkopalvelusta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

122.2.2019 19:37

Avoimen koodin PeaZip sopinut itselle paremmin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto