AfterDawn: IT-alan uutiset

Razer lopettaa pikavauhtia pelikauppansa – Ehti toimia alle vuoden

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.2.2019 11:22

Razer lopettaa pikavauhtia pelikauppansa – Ehti toimia alle vuoden

Pelijätti Razer on ilmoittanut lopettavansa pelikauppansa 28. helmikuuta. Lopetusilmoitus tuli varsin yllättäen, sillä kauppa avattiin vain 10 kuukautta sitten. Razerilla ilmeisesti koettiin, että käyttäjähankinta tulee käymään niin kalliiksi ja kilpailutilanne pelijakelussa on niin kova, ettei sen kannata lähteä investoimaan kauppaansa enempää.
Razerin pelikaupasta ostettuja pelejä voi pelata sulkemisen jälkeenkin, kunhan käyttäjällä on pelin Steam- tai Uplay-aktivointitunnukset, jotka hän sai ostoksen yhteydessä. Ennakkotilattujen pelien kohtaloa ei myöskään tarvitse murehtia, sillä Razer aikoo toimittaa kaikki tilaukset sovitusti.

Kilpailu pelikaupoissa kiihtyi viime vuonna, sillä Razerin jakelualustan lisäksi markkinoille ilmestyivät Discordin oma pelikauppa sekä Epic Gamesin lanseeraama kauppa. Epic Gamesin tavoitteena on hyödyntää Fortniten suosiota ja pakottaa esimerkiksi Steamiä päivittämään liikevaihtojakomallia pelikehittäjän kannalta suotuisammaksi. Epic Gamesin kaupassa alusta ottaa 12 prosenttia liikevaihdosta, kun taas Steam ottaa 30 prosentin osuuden.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto