AfterDawn: IT-alan uutiset

Google ei rampautakaan Chromen mainosblokkereita – Peruu muutoksensa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.2.2019 10:31

Google ei rampautakaan Chromen mainosblokkereita – Peruu muutoksensa Googlen Chrome-verkkoselaimeen suunniteltu Manifest v3 -uudistus aiheutti verkossa suuren keskustelun, kun mainosblokkerikehittäjät huomauttivat muutoksen rajoittavan pahemman kerran niiden laajennosten toimintaa. Google perusteli muutoksia muun muassa suorituskyvyllä.
Ghostery-mainosestäjän kehittäjä päätti alkaa tutkia Googlen väitteitä ja otti selvää millainen vaikutus mainosblokkereilla on viiveaikoihin. Tutkimuksessa selvisi, että mainoblokkerit hidastavat Chromen verkkokyselyitä alle millisekunnin verran. Vaikutusta ei voi siis pitää erityisen merkittävänä Chromen käyttäjän kannalta.

Varsin pian sen jälkeen kun Ghostery julkaisi tuloksensa, Googlen Chrome-kehittäjät ilmoittivat luopuvansa esittämistään muutoksista, jotka rajoittaisivat mainosblokkereiden toimintaa. Kiistanaiheena oli käytännössä Googlen halu siirtää laajennoskehittäjät käyttämään uutta DeclarativeNetRequest-rajapintaa vanhan webRequestin sijaan. Uusi rajapinta kuitenkin sisältää useita teknisiä rajoituksia, jotka rampauttavat mainosblokkereiden toiminnan.
Google päätti luopua uuteen rajapintaan pakottamisesta. Vanha webRequest-rajapinta tulee olemaan Manifest v3 -päivityksen jälkeenkin laajennoskehittäjien käytettävissä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto