AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebookille voi olla tulossa jopa miljardien dollareiden sakot

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 15.2.2019 09:36

Facebookille voi olla tulossa jopa miljardien dollareiden sakot

Yhdysvalloissa kuluttajansuojaa ja kaupallista kilpailua valvova Federal Trade Commission (FTC) neuvottelee parhaillaan Facebookin kanssa viime vuonna ilmi tulleiden tietosuojaepäkohtien sovittamisesta. Facebook voi joutua maksamaan jopa miljardeja dollareita sovitellakseen asian liittovaltion viranomaisen kanssa.
FTC aloitti Facebookin tutkinnan viime vuoden maaliskuussa – pian sen jälkeen kun julkisuuteen tihkui tietoja Cambridge Analytica -tietovuodosta. Viime vuoden aikana tutkinta on laajentunut alkuperäisestä uusilla ilmi tulleilla tietosuojaepäkohdilla. FTC epäilee Facebookin laiminlyöneen velvollisuutensa valvoa millaista tietoa se antaa kolmansien osapuolien kerätä käyttäjistään.

Neuvotteluista uutisoineen The Washington Postin mukaan tarkkaa summa ei vielä tiedetä, koska se tarkentuu neuvotteluiden edetessä. Voidaan kuitenkin olettaa, että FTC tulee langettamaan Facebookille historiansa suurimman sakon teknologiayhtiölle. Mikäli Facebook ei suostu sovittelemaan asiaa, voi FTC viedä asian oikeuteen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto